Pages

Wednesday, April 13, 2011

Harga Emas Menjunam Lebih 1% 13 April 2011

credit: kitco

Minggu lepas harga emas adalah tertinggi dalam sejarah apabila merekod pada paras USD1,463.70 satu aun dan beberapa hari yang lepas naik lagi beberapa kali sehingga ke paras USD1,476 per aun.

Setelah mengalami kenaikan, semalam harganya turun melebihi 1% kepada USD1,450 per aun setelah aktiviti pengambilan untung oleh pelabur.

Bagi saya ianya satu aktiviti yang sihat setelah kenaikan yang tinggi sebelum ini dan ianya perlu bagi kestabilan harga dan juga kita tahu yang melabur dalam emas memerlukan jangkamasa panjang.

9 comments:

sahromnasrudin said...

ems merupakan pelaburan jangka panjang kan

toyolkiut said...

adat la kn..
bila harga tngah naik, baik jual bg mereka yg melabur tu..
untung tngah tinggi, mesti rebut peluang..

~aSHa~ said...

uhuhu rugi tak jual tempoh hari dan beli arini...

tapi tu la mana kita tau kan..kalo tau leh buat mana yg patut...

Alimaz-Kembara Terasing said...

dah turun pulak... tapi tak banyak la yer... 1 persen jew...

amirah said...

hari ni?? ermm..banyak jugak turun nya..

kidblogger said...

tu sbb goldman sachs warning oil price, kesan pulak kat gold.

Lagenda said...

ha ah..rugi x jual aritu..adessss

tapi x pe..simpan utk jangkamasa panjang pun, sok lusa dpt gak untung kan nik?

relevan said...

Biasa turun naik..macam harga pasaran getah juga..

azzey said...

Kejap naik...kejap turun ye...yelah harag takkan nak fix je kan...