Pages

Thursday, April 7, 2011

Dah Jadi Ahli Bank Rakyat: Saham Bank Rakyat RM500 April 2011

Masih ingat tak entry saya mengenai "Jom beli saham Bank Rakyat April 2011" dan "Bank Rakyat buka saham baru RM1 billion pada 2011"? Inilah sedikit gambaran di dalam Bank Rakyat cawangan Melawati. Memang ramai betul yang beratur untuk mendapatkan borang permohonan.

Hampir 3 jam baru urusan beli saham Bank Rakyat selesai dan secara rasminya dah jadi ahli bank Rakyat tapi RM500 aja dibenarkan untuk kita beli.

Selepas selesai urusan, slip ni menjadi bukti membership. Semuanya RM505 termasuk RM5 bayaran masuk. Kalau nak lebih perlu isi borang lain lepas tu bagi kat staff Bank Rakyat untuk dihantar ke HQ. Lepas tu diaorang akan inform sama ada berjaya ke tak, yang tu tak tahu berapa lama proses yang diambil.

Bagi yang dah ada akaun kat Bank Rakyat, kena isi borang saham seperti di atas (kalau nak apply kena ambil borang kat Bank Rakyat, jangan pula print yang ini). Tak banyak maklumat yang perlu diisi. By the way, tadi diaorang suruh bawa 3 salinan kad pengenalan tapi guna satu aja, just in case untuk digunakan bagi yang baru nak buka akaun dan sebagainya.

Apa-apa pun, bagi yang berminat dan belum lagi jadi ahli, cepat takut saham dah habis. Tak sure berapa lama lagi saham masih available. By the way, thanks myvitrd kerana information yang diberi mengenai saham Bank Rakyat yang sudah boleh dilanggan pada bulan ini, April 2011.

32 comments:

kakchik@ella said...

dah jadi dah 5 tahun dulu. memang untung dan menguntungkan. nak pulak dulu-dulu .. tak da limit .. so kakchik pun letak la banyak2. dia punya pulangan, ASB pun kalah. hihi

riza said...

bank rakyat di jalan tangsi juga sesak....adeh...baru bukak pintu...ambik no dah sampai no 57... :)

Miecyber said...

Nak beli saham Bank Rakyat jugak...


Terima Award.Makasih sobat

amirah said...

syoknya kalau dpt beli byk2..

sahromnasrudin said...

kne amek cuti nak pi bank rakyat..kat kampong takde huhuhhh

relevan said...

Sudah lama beli saham 500 ni.. rasa nak tebus je ni..

velasrizal said...

hmm berminat gak nk dftr tp rm500 tu letih sket nk cari

al-lavendari said...

saya dah buat tambahan kat caw putrajaya .. taklah ramai sangat orang. tak sampai 10 minit selesai.

saya isi dua borang. untuk RM500 dan lebih RM500. yang lebih RM500 akan di proses di hq dan akan dimaklumkan nanti.

Lagenda said...

thanks kerana memberikan info ni. NNt mak zass ke bank rakyat yg berdekatan!

azzey said...

Wow bestnya dpt beli saham ni

Cikgu Den said...

belum ada akaun bank nie. menarik. boleh join.

J.M.R said...

uwaak..psl aku leh tertinggl pasal menda nih..

iza said...

As salam..
Wah, kena segera ni...bila la nk boleh pi, tak sbr ni...nk jadi ahli jgk..

akuanakpahang said...

Salam, dah lama juga jadi member bank raykat nie tingin juga nak tambah syer tu lumayan gak kalau hujung tahun tu :)

Anonymous said...

nak beli juga.. isteri yg ajak.. bagus jugak ni, esok baru nk ke bank x tau ler masih buka ke tak.. harap-harap masih ada..

lydzar said...

alahai kt kg takdak pulak bank rakyat. macam best je kalau dpt beli

siti murni said...

maknanya for limited period only lah..sementara stok saham nya masih ada?hmmm...thanx for the info..

Myvitrd said...

Tahniah bro.. usaha selama 3 jam hang tunggu akhir berjaya menjadi ahli bank rakyat.. kita sama2 tunggu kalau saham tambahan kita di terima.. tak sabar nak tambah lagi ni.. heheehe

faiz said...

bgusla bro...simpanan masa depan..

Matjoe said...

2 juta org berpeluang. very good

Kancilbiru said...

sudah masuk...lagi best kalau boleh masuk banyak2 lagi...:P

toyolkiut said...

oh, ada bc kt suratkhbar paal aham ni minggu lepas..
kmudian dh tlupa..
trima kasih ingatkn kmbali..

Zyash said...

Tak sabar nak buat...hope tak tutup lagi la yer..
http://zyash.blogspot.com/2011/04/saham-bank-rakyat-2011-dibuka.html

herlina said...

salam
nak tanya bile dapat deviden tu...tiap2 tahun ke?

ada tarikh matang tak pelaburan ni?

klu ada bile????

Sharinginfoz said...

herlina: dividen setahun sekali dan kalau tak silap bulan feb, tarikh matang tak ada, kalau nak kuarkan boleh jual balik saham tu

herlina said...

i dah beli rm500,,.lagi best klu dapat beli lebih.dah buat penambahan tapi kene tunggu Q lak..hope dapat tambah...

klu nak jual mesti ambik masa lamakan???

SJ said...

tumpang tanya, waktu urusan kaunter bank rakyat pukul berapa? dok cari2 kat website dia tak jumpa pun
nak pegi tunggu pintu bukak ni esok pagi, insyaAllah

Sharinginfoz said...

SJ: boleh check kat kat FAQ Saham Bank Rakyat

SJ said...

oh pukul 9. Alhamdulillah. Thank you!

ayip0707 said...

boleh tak kalau nk tebus alik saham bank rakyat ni???macam mana ek

SMK Menerong said...

rase boleh.pi bank isi form je..

duitsaham said...

Jana wang bagus :)