Pages

Thursday, April 14, 2011

Waktu Bila Ramai Orang Baca Blog?

Jom kita tengok waktu bila ramai orang baca blog. Yang ni based on pengunjung yang datang ke blog sharinginfoz:

Hari bekerja:
  • Majoriti (lebih 50%) daripada pengunjung membaca blog pada pukul 9.00 pagi hingga 6.00 petang

  • Mungkin bosan-bosan waktu kerja, ambil masa kejap baca blog

  • Antara pukul 12.00 tengah malam hingga 1.00pagi pun agak ramai lebih kurang 5%

Hujung minggu:
  • Yang ni diambil pada hari Sabtu, majoriti (lebih 45%) daripada pelawat masuk ke blog ini di antara pukul 6.00 petang hingga 12.00 tengah malam

  • Kemungkinan besar adalah golongan lelaki yang minat dengan bola sepak dan ingin mengetahui perkembangan dan keputusan perlawanan terutamanya Liga Super. Statistik menunjukkan lebih 20% pada pukul 10.00 malam hingga 12 tengah malam
Apa pandangan anda mengenai analisis yang sedikit ini?

28 comments:

relevan said...

:) info..

kakchik@ella said...

gd info. kakchik pun camtu gak. tgh2 stress keja,,Take 5 jap. baca 2, 3 blog pastu sambung keja balik. hihi

liyana said...

iye kot.. waktu bkerja yg ramai nye org singgah.. boring2 tu.. berjalan2 ler ke blog org lain.. =D

nadia ar-rumaisha said...

setuju, kdg time kije...tension2 ngadap blog skejap..

lydzar said...

sy suka ke blog ni bila ada info2 selain info bola sepak hehehe..

CikLilyPutih said...

bagus ni utk jadi panduan

Zura said...

waktu kejelah org plg byk dtg sbb strees buat keje..

rasp said...

bagus survey nie...
i pun boring2 time keje, terjah blog...

Miecyber said...

Nice statistik.I like it...

Fakta Menarik Tahun 2011

sahromnasrudin said...

statistik yang baik...

eelobor said...

pernah gak wak kajian hasil dari bacaan entri2 lama yang pernah di tulis oleh bloggers lain. jika untuk trafik mungkin ada baiknya.

Wahida Nasution Thakhrim said...

info yang menarik..

ஐ๑makdara TERdiva๑ஐ said...

trafik ke blog MDT pun tggi time opis hour.. :)

tp time cuti pun rajin gak dorang dtg singgah..terharu okeh!

amirah said...

masuk opis je tengok blog kesayangan dulu..!! heh

Lagenda said...

Klu weekday, mmg time bekerja la yg paling ramai org dtg ke blog

Klu cuti umum, hurmm..trafik pun menjunam turun. Mgkin wiken hari utk keluarga kan..

miss nina said...

cuti2 la masa kurang orang terjah blog
sebab ramai keluar
time keje, at least boleh ambil masa untuk singgah blog kwn2

phycrewz said...

em..btul la tu. sebab time keja la org ngadap komp. klu weekend org suma gi deting..tp aku xtrmasuk:)

LiFe KaMi said...

mmg tak dinafi kan waktu kemuncak adalah tghari dan tgh mlm..:)

Myvitrd said...

waktu nilah sasaran buat entri bagus.. sebab ramai pembaca waktu ni.. tq share info bro

Fina Fento said...

betul2. tengahari dengan tengah malam.

akuanakpahang said...

Kalau bosan ngan keja mmg kita mencuri tumpuan kelain sikit.. kasi hilang boring :)

Sumijelly said...

sumi pun waktu kerja jer sempat tgk..hahaha

Sumijelly.com

Razis said...

Info yg bagus. bolehla update blog time2 nie.

Latest Entry Blog Razis "Jom Join Contest di Blog Razis"

afiqazizan said...

sabtu malam memang biasa tggu keputusan2 perlawanan bola sepak.

amry said...

aku peratikan hari sabtu ahad agak kurang masuk blog aku.mungkin hari tu orang ramai pegi jalan2 kat luar.kanberkenaan time tu aku tak tahu la plak

fiza said...

Baguslah statistik nih. Mcm saya time office hour jer lah bley berblog, weekend nan ado tenetnya.

azzey said...

besenya hari sabtu n ahad mmg kurang org masuk blog...:)

hazman aka species1980 said...

slain dari itu hari bekerja jugak ramai berbanding waktu cuti perayaan...