Pages

Monday, April 11, 2011

E-mail Daripada Bank Rakyat @Saham Tambahan Bank Rakyat 2011

Beberapa hari yang lepas dah jadi ahli Bank Rakyat tapi jumlah yang dibenarkan adalah sebanyak RM500. By the way, sebelum beli saham Bank Rakyat yang dibuka 5 April 2011 yang lepas, saya ada hantar e-mail kepada customer service di telerakyat@bankrakyat.com.my bertanyakan mengenai saham Bank Rakyat.

Beginilah lebih kurang response daripada bank Rakyat:
  • Saham Bank Rakyat dibuka semenjak 5 April 2011 dan kalau berminat boleh ke cawangan Bank Rakyat yang terdekat

  • Kalau nak lebih @saham tambahan, boleh isi borang lain dan pihak Bank Rakyat akan menghantar surat tawaran dalam masa 1 bulan bagi yang berjaya

  • Jika nama yang berada di dalam senarai menunggu (waiting list), surat akan dihantar dan pemohon perlu mengunjungi cawangan Bank Rakyat yang berdekatan

  • Nak tahu lebih lanjut boleh hubungi 1-300-88-12265
So sabarlah kepada yang sedang menunggu. Boleh baca sedikit maklumat mengenai Saham Bank Rakyat di FAQ.

Ni borang bagi saham tambahan. Tapi jangan pula print yang ni dan hantar kat Bank Rakyat pula, kan tak diterima, letih aja. Sebagai contoh aja ya.





19 comments:

amirah said...

kalau dpt tmbah kan bagus..

faisya said...

baru nak g arini... hopefully masih sempat lagi...

Myvitrd said...

hope permohonan tambahan aku pon diterilah bro.. sama2 lah doa.. hehehe

~aSHa~ said...

tambah bulan depan la kalo ada rezeki dan peluang lagi..bulan ni tak dpt dah...ehehehehee

Miecyber said...

Saham Bank Rakyat tengah hot sekarang...

Tandas segera

ardinihumaira said...

bestnye yang dapt dapat ;)

DKosongLapan said...

En Sharinginfoz@encik Nik....
itu kalo permohonan baghu...kalo yang memang ahli...still kene gune boghang2 yang ade tu ke???

azzey said...

Mmg ramai org beli saham ni hr tu....

Alimaz-Kembara Terasing said...

tambah jangan tak tambah......

Noriz said...

rasa berdebar lak tunggu nama naik...hihi

Iza said...

As salam..
Sedihnya...setiap hari org penuh di bank..

Lagenda said...

tumpang tnya bro..nk beli saham RM 500 ni, kena ada akaun dulu dengnnya ker??

sahromnasrudin said...

cepatnya depa response huhuhhhh

eelobor said...

tengahari nie, kalu sempat nak cuba gi tanya jugak la kat sana

relevan said...

Kome dah 12 tahun ahli koop bnk rakyat ni..tak pernah dapat lagi nak tambah saham..hanya rm500 saja..

reemreen said...

kalau rm500 jer, kali dengan dividen average 15%, setahun dapat RM75 jer. rasa macam tak berbaloi je nak berebut-rebut dengan orang. tapi terpulang pada individu la.rm75 pun still duit lagi.takde sape nak bagi free-free kat kita..hehehe..aku pun berniat nak gi letak jugak..

najaah said...

tumpang lalu, saya nak tanya nih:

saya dah jadi ahli, tapi lepas wat byrn rm505.00, saya cuma dpt resit shj, mmg betul mcm tu ke? xda surat2 ke, sain2 ke, no ahli ke?

macih...

Sharinginfoz said...

najaah: rasanya memang macam tu le, tapi maybe org yang dah lama boleh explain sikit, mengenai nombor ahli tu cuba tengok dalam slip, kat dalam tu ada le

najaah said...

oo.. yang ada berapa belas no tu ehh... jd mcm krg yakin sbb gitu je prosesnyer.. he3... tqvm..