Pages

Monday, June 6, 2011

Dah Dapat Bayaran Balik Cukai Pendapatan Tahun Taksiran 2010

Akhirnya sudah dapat cek daripada Lembaga Hasil Dalam Negeri (LHDN) bagi pembayaran balik cukai terlebih bayar. Sebelum ini sudah buat e-filing dan mengikut perkiraan saya telah terlebih bayar cukai sebanyak RM1,164.88 bagi tahun taksiran 2010.

Anyway setelah mengambil kira pendapatan tahun 2009 yang baru sahaja diistiharkan, so cukai terlebih bayar adalah sebanyak RM1,079.68. Tak kisahlah janji dah dapat kan. So apa yang nak saya share ialah masa isi cukai 2010, pendapatan tahun 2009 juga perlu kita istiharkan jika ianya belum kita declare sebelum ini.

Anyway sedikit maklumat mengenai tarikh-tarikh berkaitan dengan cukai:
Not bad kan, dalam masa 2 bulan setelah hantar e-filing @online LHDN proses permohonan. Tahniah, semoga di masa hadapan mungkin kurangkan tempoh kepada 1 bulan aja. He he he, biasalah, kalau 3 bulan, nak 2 bulan, kalau 1 bulan nak pula 2 minggu then last-last nak dalam masa 3 hari.

5 comments:

Anonymous said...

alhamdulillah rezeki...

ademncats

Eyriqazz said...

bolehla blanje Insaf camni..hik3

Hans said...

wah
banyak tu

Layan gambaq member kahwin punya pasal sampai sekarang tak tidoq2 lagi

Myvitrd said...

alhamdulilah rezeki tu namanya.. syukur.. sekurang2nya adalah duit terpijak tu.. hehehe

ainhany said...

syukur..cm dapat bonuslaa pulak..
selamat mngguna dgn hikmahnya..

lepas nie meyusul pulak kot..penyata terlebih dibayar.hrapnya terus bankin jer,...hihiihi