Pages

Friday, June 17, 2011

Danish Selamat Menjalani Minor Surgery

Hari tu Danish telah menjalani pembedahan kecil kat Gleaneagles Hospital, Jalan Ampang, Kuala Lumpur untuk membuang biji kecil kat pipinya. Memang mengantuk betul setelah minor operation / surgery, lebih kurang 2 jam Danish tidur, maybe disebabkan ubat bius.

Masa ni sebelum masuk operation theatre. Masa tu saya temankan untuk make sure Danish selesa apabila diberi ubat bius yang ditekap pada muka, setelah beberapa saat, Danish "tertidur".

Inilah bilik "daycare" sebelum dan selepas surgery. Ianya menempatkan 10 katil. By the way, surgery hari tu pada pukul 10.30 pagi then daftar masuk kul 8.00 pagi dan selesai semuanya then discharged lebih kurang kul 4.00 petang.

Ni lah makanan kat hospital. Memang Danish tak ada selera nak makan tapi sebelum boleh keluar kena makan dan buang air kecil. So kitalah mak bapa kena habiskan makanan ni. Not bad juga dengan ayam masak sos lada hitam kot tapi ayamnya tak le digoreng, maklumlah jaga kesihatan. Sayur-sayuran, jus epal dan orange. Overall, not bad juga, kalau rating saya bagi 8.2 out of 10.

Afiqah dok menunggu dalam bilik ni, memang bosan juga, ada le beberapa kali turun kat bawah then cari makanan. Memang suka betul dengan egg tart kat Gleaneagles Hospital ni. Dalam bilik orang sakit pun nak menyanyi. Macam-macam le.

Inilah jumlah untuk rawatan, RM3,000++. Memang bernasib baik betul sebab majikan yang cover. Thank you so much kerana memudahkan urusan kami sekeluarga. By the way, gaji yang tinggi bukan segala-galanya dalam menentukan syarikat mana untuk bekerja. Employee benefits perlu diambil kira, so kepada generasi Y dan semua, kena tengok salary structure dan keseluruhannya especially yang dan bekeluarga.

27 comments:

KiD said...

alhamdulillah.. semuanya selamat.. dan yang bestnya majikan ada tanggung. woohoooo!!!
Cara Hack yang Mudah | Tips Jika Anda Malas Kerja!...

HaiDa HiDa said...

Alhamdulillah..
moga adik Danish cepat sembuh dan sihat sepenuhnya.. aminn..

iza said...

Assalam...
Anak saya pun ada jadi juga biji kecil bawah sikit dari telinga baru2 ni. Doktor kata lypoma kot, mmg nak hantar ke Hospital Pantai utk bedah tp kami berubat cara kg dulu. Kesian jgk kecil2 nak dibedah. Hampir 1 bulan setengah berikhtiar. Akhirnya bapa saudara bg petua suruh letakkan daun kapal terbang beserta kapur. Alhamdulillah, semakin hari semakin surut. Sekarang ni dah tak sakit, hanya parut yg tinggal. Syukur sgt2.

luahfikiran said...

SALAM,
MENDOAKAN SEGERA KEMBALI SIHAT ! LF, PESARA INI, TAK DAPAT PERGI KE HOSPITAL YG ADA CLASS NI ! KERAJAAN TAK COVER !

lagenda said...

Alhamdulillah..selamat semuanya. RM 3K..bnyk jugak bill tu klu nk kena byr sendiri kan!

Seb bek ada majikan..

Sumijelly said...

eh..tak tahu pun anak ko kene bedah...

semoga cepat sembuh yek!!

Sumijelly.com

amirah said...

syukur dah selamat semuanya..syukur juga dapat majikan yg boleh mmbantu

aque said...

alhamdulillah dah selamat... :) 8.2 kire sedap la makanan sepital... huuhuu...

fiza said...

Banyak jugak bill tu yer. Tu yg untungnya company cover.

Get well soon to danish. Alhamdulillah...selamat sudah ☺☺

faiz said...

bgusla company bro...family pun dia cover habis..

My Little Diary said...

semoga danish cepat sembuh ye....

hazman aka species1980 said...

Betul tu bro... employee benefits yang cover family memang banyak membantu kita yang makan gaji nie....

sahromnasrudin said...

mak aiii.....mahal tp berbaloi kan

velasrizal said...

mahal gak..nsb bek majikan yg byr

Eliza said...

Ala ciannya dia..Nik, bagi vitamin C elok utk cepat sembuhkan luka.

Alhamdulillah semuanya selamat dan dipermudahkan.

Happy Father's Day to you..

khairul akmal azman said...

amin
hope cepat sembuh hendaknye..

Adem and Cats said...

get well soon

ademncats

Myvitrd said...

alhamdulilah bro semua selamat.. biasalah hospital swasta kos memang tinggi.. kalau takda insurans memang tak mampu.. hari tu wife kena apendik kos pembedahan dekat 8k.. nasib baik compony cover.. kalau tak mau jual myvi aku..hahaha

eelobor said...

untung la deme, gaji besar & majikan cover lak tuh.

apapun semoga danish cepat sembuh. bila nak datang jalan2 umah uncle nie Danish & Afiqah?

Rabia Sensei said...

Danish, semoga cepat sembuh ya! =D

Noriz said...

alhamdulillah, danish ok...

icee-yah said...

betultu .dulu time ayh kerje pun bnyk yg company support.untung sgt:)get well soon danish

afiqazizan said...

Alhamdulillah semoga danish kembali sembuh dengan cepat.

Sharinginfoz said...

dear all: thanks a lot for the wishes. Alhamdulillah, Danish OK setelah berehat kat rumah, next week kena follow-up untuk buka jahit

shahjiehan said...

syukur kampeni uruskan semuanya....


moga cepat sembuh

relevan said...

semoga danish sihat seperti biasa..

cimon said...

medical coverage generasi Y same mcm commercial bank lain, kami da banding dgn rakan2 kami di luar (T_T) - old timer lebeyy beruntung, gaji pon revise ikut kami + old medical scheme.

p/s:dgr citer kenaikan gaji utk staf yg baru dpt Phd da ditarik balik