Pages

Wednesday, June 22, 2011

Kawasan Terjejas Bekalan Air Kuala Lumpur dan Petaling Jaya (Syabas: 22 Jun Hingga 24 Jun 2011)

Berikut adalah kawasan-kawasan yang mengalami masalah bekalan air di Kuala Lumpur dan Petaling Jaya: (Maklumat: Kosmo)
  • Tarikh dan masa: 8 pagi hari ini, 22 Jun 2011 sehingga 8 pagi Jumaat (24 Jun 2011)

  • Penutupan loji dilakukan ekoran kerja-kerja penggantian injap di rumah pam air bersih dan pencucian kolam imbangan di Loji Rawatan Air Sungai Selangor

  • Kawasan terlibat: Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur, Wilayah Hulu Selangor, Wilayah Gombak dan Wilayah Petaling

  • Untuk keterangan lanjut hubungi Pusat Perkhidmatan Pelanggan (PUSPEL) menerusi talian bebas tol 1-800-88-5252 atau sms dengan menaip PUSPEL dan hantar ke 39222

  • Maklumat juga boleh diperolehi dari www.syabas.com.my, www.twitter.com/puspel dan facebook puspel
Cubalah check or call customer service Syabas untuk mengetahui sama ada kawasan anda terjejas atau bekalan air putus (22 Jun Hingga 24 Jun 2011).

Nota: Semasa entry ini ditulis, website syabas tak boleh nak masuk!

Maklumat (The Star)

Kuala Lumpur

Bukit Kiara, Royal Selangor Club, Bukit Kiara Resort, Bukit Kiara Sports Complex, National Science Complex, National Institute of Public Administration, Securities Commission, Sime Darby Convention Centre, Jalan Segambir; Jalan Belimbing; Jalan Setiabistari; Jalan Setiamurni 1 hingga 12; Jalan Setiabudi; Jalan Setiarasa; Jalan Setiaraya; Jalan Setiajaya; Jalan Medan Setia; Jalan Setiabakti; Jalan Setiakasih; Plaza Damansara; Taman Seri Beringin.

Hulu Selangor District

Kampung Serai, Kuang; Kampung Kuang, Kuang; Kampung Cempedak, Kuang; Kampung Gombak, Kuang; Kampung Baru, Kundang; Kampung Melayu Sri, Kundang; Kampung Permata, Kundang; Taman Desa, Kundang; Bandar Baru Kundang, Kundang; Kundang Jaya, Kundang; Taman Rahmat Jaya, Kundang; Kundang Industrial Zone; Bandar Tasik Puteri.

Gombak District

Bandar Sri Damansara; Kepong Industrial Park; Industrial Park Tago; Sunway SPK; Wangsa Permai; Desa Park City; Taman Bukit Maluri; Manjalara Kepong; Desa Aman Puri; Medan Putra.

Yang ni pula kawasan yang terjejas @bekalan air putus di Petaling Jaya.

10 comments:

aque said...

sabar ye korang... fara pun ade juge dengar kat tb 3 tadi....

lagi sikse x de air dari x de letrek....

Farra said...

lambat btol nak loading website syabas..ok kalau tgk list ni my house not affected..tq for sharing!

Matjoe said...

pergh sedap

lydzar said...

rumah saya mmg terlibat..hukhukhuk

e.l.i.s.s.m.i.e said...

loji laki handle den ni..huhuhu
jangan tak balik 3 hari macam hari tu dah laaa :((

lagenda said...

aduh..susah gila klu x de air kan?? Simpan air bnyk2 tau untuk bekalan

velasrizal said...

dlm alamat tmn melati dlm setapak.. xkena la kot

iniialahaku said...

bandar permaisuri xda dalam list...selamat..klau tidak.......

afiqazizan said...

aduh kat kawasan rumah fiq ada lah.

amirah said...

perghhh masak ni kalau nak terkucil kalo takde air..tensen2..nasib baik sini ok lagi..hehe