Pages

Wednesday, June 8, 2011

Pernah Tak Makan Sticky Candy di 1 Utama

Baru-baru ni pi ke 1 Utama then nampaklah satu kedai yang mana ramai betul orang tengah tengok cara "memasak" makanan ni. So lepas tu kitaorang pun pi le makan. Masa balik tu singgah lagi nak tahu lebih lanjut mengenai kedai tu, Sticky Candy.

Masuk kat dalam inilah rupanya sticky candy yang telah siap dibotolkan. Harganya RM14.50 untuk satu botol @balang. Pelik aja, macam plastik aja, yang colour biru ni perasa blueberry.

Macam-macam perasa lagi disusun kat rak tu antaranya kiwi, pineapple, mint dan coffee.

Gambar ni menunjukkan sticky candy dipotong sebelum ianya dibotolkan. Afiqah cakap apasal le diaorang potong bateri ni. Anyway tak ada pula sample untuk dicuba, nak beli takut tak sedap. So ada tak yang pernah makan sticky candy kat 1 Utama ni. Anyway kalau nak tahu boleh pi 1 Utama dan cari kedai sticky candy di:

Sticky
LG 213, Lower Ground Floor
1 Utama Shopping Centre
1, Lebuh bandar Utama
Bandar Utama
47800 Petaling Jaya
Selangor
No. telefon: 03-7727 7688

Nak tahu macam mana diaorang buat sticky jom tengok video @youtube.

13 comments:

Myvitrd said...

belum pernah makan lagi... tapi suka tengok dia orang buat bentuk2 je

izee said...

ehh sedapp keer ekk..sian i xpnh mkn kot..huhuuu

saza said...

alahai..jauhnya sy nk cuba ni :) ..tp, nmpk cm menarik je ni

relevan said...

Tak pernah !

Wan said...

menarik tu, kt kedah ni blom ada rasanya kedai cmtu.

New n3: (Gambar) Ryan Giggs Tiduri Isteri Adik Sendiri

honey amour said...

sticky..? kalau gigit mesti cam pemadam..hehehe :))

velasrizal said...

mahal gak 1 balang dkt rm15

Anonymous said...

sy dh prnah try sticky ni.sedap sgt!dia ikut rasa pd gmbr di candy tu.mmg rasa buah n bukan perasa n warna tiruan.rugi x awk x beli hari tu.x pe lain kali kalu ke sna lg beli lah.candy nya x manis sgt mcm candy biasa.n yg putih di tgh2 tu cepat sgt cair bila dlm mulut.hai ahad ni nk pergi beli lg..yeyyy
:)

SyUhAdA said...

mcm sedap je...
xpenah la plak mkn lg..

Anonymous said...

kalau nk tahu,sticky tu bermaksud berbatang..stick.bukannya maksud melekit atau mcm pemadam.bknkah dia potong btg2 jd kecil2??

munster said...

dekat area mane ek kedai nie?tak ada jual dlm botol kecik2 ke?

Anonymous said...

sedap sngt..i'm addict... :)

ahmad tarmizi said...

sedap makan lepas dinner...