Pages

Tuesday, June 21, 2011

Jom Makan Laksa Penang @Utara di Gerai Karipap Panas

Gerai Karipap Panas di Wangsa Melawati memang terkenal dengan pelbagai kuih-muih. Di samping itu, ada jual nasi dan juga laksa.

Hari tu beli laksa penang / utara @RM3.50 satu bekas. Memang sedap dengan kuahnya yang pekat dan rasa ikan yang enak. Masam, masin, pedas dan sedikit manis. Dengan telur, hirisan bawang, timun, ciki padi merah dan hijau serta seikit nenas menambahkan kesedapannya. Saya bagi rating 8.4 out of 10 untuk ini.

Kalau nak tahu sedap ke tak, tengoklah mangkuk ni, hmmmmmm, kuahnya memang sedap juga tapi kalau ianya kurang masin sedikit maybe habis kuah saya hirup.

Si samping itu, beli gak tapai pulut manis @RM1.20 satu bekas kecil. Ianya biasa-biasa aja, of course manis dan masam tapi pulutnya tak berapa OK macam lembik sangat. Apa-apa pun ratingnya 7.3 out of 10. BUT daripada kita buat sendiri susah-susah dan tak ramai orang nak makan, baik beli ajakan?

18 comments:

rasp said...

waaaaa harus cari laksa nie...

KiD said...

tapai.. huwwaaaaa... kasi aku seploh!! heheeh
Cek RM100 sudah sampai..!!

siti murni said...

kuah dia betul2 nampak pekat...macam pedas je tuh! real laksa utara..yum yum...

sahromnasrudin said...

teringat kat laksa kota kuala muda...

Kancilbiru said...

oh laksa kegemaran ku...

Myvitrd said...

licin tu laksanya.. aku tak sabar nak balik penang hujung minggu ni makan durian.. hehehe

iza said...

Assalam...
Dulu2 rajin makan laksa teluk kecai Kedah, jln kuala kedah, mmg sedap tp bila dah dok kat negeri org, rasa rindu pulak dgn makanan utara...

aque said...

makanan kegemaran fara...

lakse peneng :D dapnye....

Zura said...

gulp...kena cari laksalah nti..

lydzar said...

saya tak gemar sgt laksa yg diletak nenas..

THE LEKAT LEKIT STORY said...

laksa memang nampak pekat & sedap.. tp kalau laksa ni sy lebih suka masak sendiri.

fiza said...

Pekatnya kuah laksa tu. Tapai....mkn ngan ABC sgtlah sedap.

icee-yah said...

mmg nampk pekat la kuah nye.ok.nnt nak terjhlah gerai tu:)

SyUhAdA said...

dah lama xmkn laksa..
nmpak cam sedap..nyum~!

niena shopping2u said...

aishhh awat la dok tunjuk gambaq ni.. cek lapaq ni

Anda akan di hack.. sila tgk sini
http://www.my-shopping2u.com/2011/06/tanda-password-yang-lemah.html

niena shopping2u said...

http://www.my-shopping2u.com/2011/06/mencari-ketenangan-jiwa-bagaimana.html

thebotak's said...

mai penang ni..berlambak port laksa yang sedap lagi murah.heheheh

hazman aka species1980 said...

Laksa nie kalau kuah pedas memang sedap ..