Pages

Sunday, June 26, 2011

Maksu Nab Nasi Air @Kota Bharu: Memang Sedap

Kalau nak makan nasi air yang sedap, jangan lupa singgah di Mak Su Nab Nasi Air yang terletak di Berek 12, Kota Bharu dan tak jauh dari Stadium Kota Bharu @ Hospitak Besar Kota Bharu.

Inilah rupanya nasi air yang popular di Kota Bharu, Kelantan. Ianya pada harga RM2.50 sahaja. Kuahnya yang mempunyai rasa ayam yang sangat sedap dan panas. Di tambah pula dengan ayam yang dicarik-carik dan suhun serta daun bawang.

Sesuai dimakan jika dah puas sangat makan makanan yang berat. Dicampur pula dengan sos yang pedas dan manis, ratingnya saya bari 8.4 out of 10.

Maybe satu mangkuk tidak mencukupi. Nanti lain kali belilah dua ya.

12 comments:

anyss said...

Assalamualaikum,
nak kena acu tera cuba teh jugak nih

hazman aka species1980 said...

whoaaa....murah giler harga nasik tue...confirm kenyang makan nie

zailamohamad said...

meme sohor kedai nasi air ni;)

siti murni said...

Nasi air? macam nasi putih dengan kuah sup...macam tu? teringin gak nak try ni..tapi jauh bonar...

Kalamhati said...

Lama dh tak makan nasi air kt maksu nab ni..
dulu2 lg sedap..skang ni taktau masih menten sedap ke tak..hehe

SyUhAdA said...

nasi air..
mcm bes je..murah lak tu hrga dia..

Sharinginfoz said...

siti murni: macam tu le kiranya, bila datang kelantan, jangan lupa cuba

kalamhati: masih maintain

Lin Azlina said...

baru jer balik dari hospital kb..seminggu ulang alik...pesal ar saya tahu lmbat sgt....huhu

KiD said...

dah lama tak gi klate..
Malam Hujung Minggu di Bagan Lalang

amirah said...

tengok kedai dia pun dah tau dasat..tengok pinggan kosong lagila kagum..perghh..sure sedap ni

Anonymous said...

baik gi cuba dkat simpang trafic tu lagi sedap depan skit je

NINA FARHANA said...

Memang sedap nasik air maksunab ni.balik mesti tak miss g mkn sini.