Pages

Monday, April 12, 2010

Pemberitahu Permohonan Bayaran Balik Cukai - LHDN

Hari tu saya ada tulis entry mengenai income tax kena bayar RM584.44 since saya telah terlebih bayar cukai sebelum ini. Tak sangka lebih kurang satu minggu dari tarikh saya buat e-filing, dapatlah surat ni.

"Maklumat yang terdapat pada Borang Nyata Cukai Pendapatan Tahun Taksiran 2009 yang tuan kemukakan menunjukkan lebihan kredit. Harap maklum bahawa pembayaran balik lebihan kredit tersebut belum dapat diproses dalam tempoh yang ditetapkan kerana LHDNM masih perlu membuat semakan lanjut terhadap pengiraan cukai tuan. Cawangan LHDNM akan menghubungi tuan sekiranya maklumat tambahan diperlukan."

Apa-apa pun tak kisahlah, maybe dalam masa 2 bulan selepas buat e-filing dapatlah kembali lebihan cukai tu. Kalau awal dari itu lagi bagus.

5 comments:

honeylanz said...

pengalaman saya...2weeks after efiling tutup trs dpt cek. i like ;)

mamai said...

belum isi borang cukai lagi nie this weekend have too

Bo the Nerd said...

Sama dengan honeylanz. Dua minggu selepas tutup tax filing, nanti dapat cheque. Tahun lepas dapat balik 400 ++ selepas deductions.

Ieza Emieza said...

Nak tanya . . Sy pun dpt surat mcm ni. . So keputusannya mcm mn? Akan dpt @ tidak?

Sharinginfoz said...

dapat juga cuma kena tunggu ya