Pages

Tuesday, April 27, 2010

Ben Ashaari Hampir Mengatasi Redmummy????

Tadi baca satu entry kat ardinihumaira, memang cukup menarik, ianya mengenai benashaari hampir mengatasi ranking alexa redmummy? siapa itu ben ashaari? untuk mengetahui lanjut sila-silakan le anda jenguk kat blog beliau. banyak information yang anda boleh dapati.

Yang ni siapa lagi kalau tak redmumy. memang tak perlu diperkenalkan, beliau seorang yang berpengaruh dan of course peminat sangat ramai. memang sukakan merah. kalau boleh semua benda nak warna merah kan.

Then saya masuk website alexa, untuk mencari jawapannya. alexa mengukur tahap kepopularan sesuatu website ataupun blog. So mari kita tengok perbezaan, ben ashaari dan redmummy.


Mengikut alexa, blog ben ashaari.com adalah berada di ranking nombor 284,049 manakala redmummy.com berada di tangga 221,502. Itu adalah ranking di seluruh dunia.

Untuk kepopularan di Malaysia, redmummy mengatasi benashaari dengan 884 vs 977. Memang tak jauh sangat le tu kan. Apa-apa pun kedua-duanya berada di bawah 1,000.

Tapi kalau bab site linking redmummy telah mengatasi jauh benashaari iaitu 311 berbanding hanya 12.

13 comments:

Adziim said...

Ben kena kerja kuat lagi tu...bina otot blog pula.

Jong said...

Nanged!!!

hakimfaridzul said...

wah!!!
hebatnya mereka!!!

LORD ZARA 札拉 said...

Ben best!!

^.^

kenwooi said...

oo.. i heard alot about redmummy.. but not ben =P

encik tikus said...

ade kesempatan sila lawat blog saye http://muhdfarith.blogspot.com

;D

Kyuubi_85 said...

hebat tak terkata. mmg nak banding ngan aku mcm bumi dan langit. huhu

zAnNa@mAMaBaTriCE said...

mr. Ben TERBAAAIKKK ler...

cikgu isza said...

site linking tu apa pula yer?

Ery Farieha said...

woh
hebat la ben

PEREKA CERITA said...

linking 2 apa maksudnyerr ek??? linking blog aku sama je dari dulu smpai sekarang???

Sharinginfoz said...

encik tikus: no problem dah lawat..

cikgu isza dan pereka cerita: site linking tu mengikut kefahaman saya ialah orang yang banyak masuk ke blog kita melalui link tersebut le.... rasanya bukan yang kita letak kat blog list tu...macam kita tinggal komen kat comment box ataupun blogger.

Matjoe said...

mcm ben 1o jerr

ben x sekacak dark batman