Pages

Sunday, April 18, 2010

The Malaysia Book of Record: Largest Gathering of Bloggers at Berjaya Times Square

Hari ini telah terciptanya rekod di dalam The Malaysia Book of Records (MBR) bagi "The largest Gathering of Bloggers" in Malaysia with Gatsby Deodorant Street Fair yang telah diadakan di Berjaya Times Square, Kuala Lumpur, 17 April 2010 (Sabtu). Sejumlah 518 bloggers telah datang untuk meraikan tarikh bersejarah ini.

Gambar di atas, menunjukkan dari sebelah kiri (wakil daripada MBR, Gatsby dan of course Timothy Tiah, co-founder of Nuffnang.

Timothy mengalu-alukan bloggers pada majlis ini dan beliau berasa sangat gembira melihat sambutan yang sangat meriah pada kali ini.

Wakil daripada MBR sangat terpegun dengan para bloggers sekelian dan beliau berpendapat bahawa bloggers memainkan peranan yang penting di dalam masyarakat dan diharap menggunakan penulisan dengan cara yang betul bagi mendidik masyarakat dan untuk kebaikan semua.

Just nak share kereta yang digunakan oleh MBR. Nombornya sangat cantik kan MBR2020. Tengok tu, kereta nasional menjadi pilihan mereka.

Ini adalah sejumlah bloggers yang datang memeriahkan majlis yang diadakan pada kali ini. Mereka mendengar dengan penuh minat. Thanks to Nuffnang dan sponsor, Gatsby bagi menjayakan majlis ini. Harap berjumpa lagi di lain masa.

Antara games menarik di sana.

37 comments:

Ery Farieha said...

i was there
jumpe lg ;)

Rabia Sensei said...

You are there, Mr Sharing? Tak kenal lah sebab tak tak tahu muka Mr Sharing ni mcm mana..haha!

kisahsensasi said...

waah.... masuk MBR tu...cayalah

Tendou Sani said...

wooo!!!

Mohdzaid.com said...

memang bestkan.. lagi best nama kita tepahat dalam buku Malaysia book of recored. Tahniah..

Adziim said...

Nice speech atas pentas tadi.
:)

Jard The Great said...

lawaklah speech hang tadi... ooo.. seb baik ku sempat snap dan letak dalam fesbuk.. wakakaka.. jgn marah naa

Aidi-Safuan said...

wah..plat tempah mahal tuh! btw, aidi-safuan rasa. total sebenar blogger yang datang cam lebih jer. sebab yang kira 518 tuh untuk blogger register pagi tuh je. yang datang lewat dier x masuk sekali. (rasanya la kan) :p

Solehah said...

tahniah2..

velasrizal said...

ramainya baju merah..mcm kt bangkok lak

hakimfaridzul said...

woah!!!
seronok kan??
harap next year ada lagi event-event best macam ni!!!
really enjoy tadi!!!

nursarah said...

event akan lagi best kalau kita saling kenal2, hoho, sangat confused tak dapat cam blogger2, cuma dapat cam tak sampai 20, aduhaiiii.

.:fifi:. said...

orng pggil de sroh bg speech ad hati sroh orng lain..he
nyway jumpe lg!

qilamahadi said...

seronok
;p

JAI said...

adeyyy..macam mana boleh tak jumpa nie...

aurikelsan said...

i was there too..memang great event with great prizes..

gambar sharinginfoz tgh bg speech xde ke? XD

kenwooi said...

so cool.. im not in KL.. cant go =/

syahirul said...

huhuhu.. semat la event td.. MBR 2020 yg dia guna? aritu aku ada tgk MBR 1 then ada tulisan kecil malaysia book of records gak.. hehe.. aku ada update gak ttg event ni > http://www.gengblogger.com/read/89302

JMR said...

hehehe..speech tadi pon kira satu rekod gk x/:-)

Faizal@PeJAY said...

lmbt dtg tak masuk MBR le

DaHLia said...

len kali mau join, xkira!

Sharinginfoz said...

ery: memang seronok kan...

rabia: suka low profile...

kisahsensasi: akhirnya....

tendou: memang wow kan..

zaid: memang best sangat

adziim: thanks.... suka-suka aja...

jard: wow, sempat ambil gambar....

aidi: memang mahal kan plat number tu...

solehah: congrats to everyone

velasrizal: he he he nasib baik kat malaysia

hakim: memang betul....

nursarah: slow and steady kan..

fifi: promote memang kena promote...

qilamahadi: memang happy

JAI: tak apa nanti jumpa lain kali...

aurikelsan: tak ada le maybe jard boleh bagi...

kenwooi: maybe next time...

syahirul: nombor mahal tu

JMR: aik.. speech pun boleh jadi rekod.. he he he

faizal: kira masuk juga le tu...

Bro Framestone said...

sorry beb...
dah nak habis baru dapat bertegur sape huhuhuu....

bro dok ralik kutip kupun he..23x

oh tidak.. aku mahu wii acer gps etc.. oh tidak

ko punye speech terbaik la...

darkbatman said...

xberape kenal..tp now dah kenal..event yg best rite?see u again nex time..

cikTi said...

wahh.,.

xtahu kamu yg mana,.,

cikti pon pegi jgk,.
smpat la tgur bbrapa bloggers..


besla.,.,i like.,
kalo ade lg,mmg nk join,.,

Sky0ne said...

sempat jgk aku salam dgn mr sharinginfoz walaupun dah nak balik...hehe

Miecyber said...

Disebabkan ada event lain maka tak dapatlah saya hadirkan diri di Gatsby Deodorant Street Fair,sila lihat
http://miecyber.blogspot.com/2010/04/rezeki-jangan-di-tolak.html

rasp said...

congrats to those yg hadir & dpt contribute to the record...
hopefully next time leh le i join :)

Mummy Zara Sofea said...

i was there too....

kak ina kl said...

salam perkenalan..rugi tak pot pet pot pet..insyallah nanti kita jumpa lagi yer di lain kali..

kak ina kl said...

salam ziarah,,ruginya tak berkenalan dengan kamu yer..semuga berjumpa lagi di lain kali

3p4h said...

Finally found u :D

p/s: Nice 2 knw u bro. Menang lucky draw x? he5

Sumijelly said...

Hai Nik...finally nampak juga org nya...
salam kenal..x sempat nak bergmbr la..hehehe


Sumijelly.com

Shahrul Shaharuddin said...

Cool aite? hahha.. dengan semburan2 wangian sepanjang event, tak rasa rimas pon.. uehuh

www.shahrulhairy.blogspot.com

miss nina said...

erk, ketinggalan keretapi la.
tetau pun ada event nih :(

zac zirwan said...

yeaahh..jumpe lg hehe

budakhitam said...

salam, bro remember me? yeah..the one beside you on the bench once..