Pages

Thursday, April 1, 2010

Boleh Buat Duit ke Ngan Buffered Earnings Ads Nuffnang???

Ni just nak share mengenai buffered earnings yang dapat sepanjang hampir 6 bulan bersama Nuffnang. Ini buffered yang dah mati dan dah jadi metered earnings le. Yang masih hidup ada le beberapa kerat lagi.

Anyway sepanjang tempoh tersebut, saya dapat 31 metered earnings yang mana income ranging from RM0.14 and RM12.46. Purata earnings adalah RM3.70 setiap ads. Jumlah terkumpul earnings tersebut adalah RM115.86.

Kat atas adalah graph yang menunjukkan kekerapan yang paling tinggi adalah RM0 hingga RM1 yang mana sebanyak 9 ads dan yang paling sedikit kekerapan adalah antara RM10 dan RM15 iaitu 2 iklan.

Apa-apa pun anda boleh buat kesimpulan tersendiri sama ada buffered earnings ni OK ke tak. Bagi saya, seronok gak dapat buffered earnings. So maybe anda boleh share mengenainya pulak.

18 comments:

DanielCtw.com said...

Interesting. Maybe I can analyse my stats like how you do

Tn.Punya said...

memang boleh buat duit sebab aku dah buktikan datang blog aku..http://myfirst-tutorials.blogspot.com/

iena said...

ala macam mana nak buat bagi dapat nih ... hehehe

yangbaik said...

menarik juga, tapi tak berapa faham sangat dengan bufferd earning, walaupun ada gak terima sikit...

Dayung Serian said...

menarik...tp msh tak faham dgn buffered earnings ni...nak kena buat tutorial...

Amirul Faiz Abd. Razak said...

Terbaik, I Like. Bilalah saya boleh dapat buffered earning nih. :)

SyUhAdA said...

x pernah dpt lg pon...

naz said...

wow jeles

honeylanz said...

mcm mn nk tgk stats mcm tu?

velasrizal said...

hmm bab kekerapan tu mcm blaja dlm kls QDM je..

Suliana said...

saya pun kurang faham gak b.e ni..

kisahremaja said...

waa.... sonoknye sebab banyak dapat banyak buffered earning....

hazman aka species1980 said...

Ramai yang dah buat duit ngan buffered earning nie.... tapi blog yang trafik tip top la rasanya....

kisahsensasi said...

Kalau dapat jadi TOP BLOGGER memang confirm la banyak dpt duit ngan nuffnang...

pn fAzrin in d h0use said...

dh cuba naikkan trafik..tp hasilnya...kurang memuaskan..xpela..maybe usaha xcukup...sy akan terus berusaha dan berusaha.. :D

Matjoe said...

lebih kurang aku jgk 3 bulan dlm 60 hinggit. mmg sikit tp still duit

eYra said...

wow teruja nyer dgn ur analisis tu...bila la nak berjaya merangkul smua iteww

DaHLia said...

wahh 31 ?? graf tu buat sendiri eh??