Pages

Thursday, April 29, 2010

Hidup Tanpa Handphone or Internet????

Hmmmm boleh dikatakan semua orang dah biasa dengan handphone dan internet. Boleh dikatakan setiap hari kita guna benda alah ni.

Yalah kalau nak telefon kita guna telefon bimbit le kan. Nak tanya khabar, nak hantar message, nak hantar gambar, nak dengar radio, nak ambil gambar dan macam-macam lagi kan.

Internet pulak, of course nak baca blog, nak tulis blog, nak hantar e-mail, nak tengok berita, nak surfing dan banyak lagi.

Tapi pernah tak kita terfikir apa jadi kalau dalam sehari kita tak guna salah satu daripada medium ini ataupun dua-dua tak ada suatu hari nanti. Apa agaknya terjadi kan? Hmmmm fikir jangan tak fikir......

20 comments:

CasaBlander said...

memang tak bleh hidup tanpa handphone! nanti rasa macam lost...buat kerja semua rasa macam tak kena..hahaaa

kalau internet setakat 3 hari bleh la bertahan lagi...tapi kalau dah seminggu, boleh gila jadinya..

Kancilbiru said...

uiiii tak boleh....

Adziim said...

Seksa la hidup tanpa kedua-duanya..

Bro mcm mana nk buat link entry blog bru kat komen ?

joegrimjow said...

skrg ni...
xleh hp yg xde internet
hehe
seb bek ade 3g free ;)

joegrimjow said...

camne plak kalau hp tanpa internet
lg xleh hidp

Whoopz said...

Blogging, ym-ing semenya via hp.. Mer0yan la gwa kalau xde hp.. Hahah..

Whoopz said...

Gwa berinternet via hp.. Pengsan la kalau xde hp.. :p

Sharinginfoz said...

adziim: boleh rujuk link kat bawah ya...

Cara Nak Link

honeylanz said...

1st hp!! x boleh. jgn dipisahkan kami :D

arekymz membuyau said...

sehari boleh..
2 hari tahan sikit..
3 hari dah gelisah..
4 hari pinjam mne yg ade..
5 hari dah berlari melilau mencari..
:P

relevan said...

Tak boleh hidup hehehe!

encik tikus said...

xrase pape kott,pasal ade game dekat rumah,hehe :)

♠ y.a.n.i.e budak G.E.B.U ♠ said...

kalau tak ada kedua2 benda nih....
susah sket la nak berkomunikasi dengan kawan2 di alam blog dan fesbuk...

hehhehehe....

naz said...

mmmm takkan boleh dengan situasi zaman sekarang nie

Jard The Great said...

dulu boleh je hidup tanpa henfon dan internet.. ntah kenapa tak leh.. =p

otteck45 said...

handphone kena ada setiap masa. susah nk berhubung kl xda. kl guna prepaid, kl xda prepaid at least org still bleh contact kita in case of emergency apa2. Internet just a bonus kl ada,tp dh jadi kebiasaan, kt opis guna internet, blk umah pun guna internet, banking pn internet ja skrg. Kesimpulan, Handphone wajib : Internet Harus. :)

Shamrin Mat Janih said...

mesti ada kedua-duanya....

wytepepel said...

hihi dua dua penting (:

rhapsody LiN said...

haha...dh x penting hp ni bila single. xde org nk msg so sepah2 je hp tu. :p

Miss_Yanfie (,")(",) said...

x sempurna idup rasanya klu xde salah satu tu... huhuhu...
xleh nak l0g in bl0g/FB sehari pun da x senang duduk... inikan plak klu mmg xde.... xleh!!!xleh!!!