Pages

Tuesday, April 6, 2010

Duit Tak Keluar Tapi Dalam Akaun Potong


Hmmmm, hari tu ada keluar duit kat Bank Islam cawangan Ampang ada le RM1,500. Tapi tunggu lebih kurang 30 saat kad keluar, then tak ada message apa-apa. So masuk sekali lagi then check balance. Alamak, dah kurang RM1,500.

So apa lagi jumpa customr service then dia suruh isi borang. Bagi balik borang kat dia then dia chop dan cakap kena tunggu 5 hari bekerja baru duit tu masuk semula. Kalau tak masuk juga datang balik cawangan tu. Lamanya, hmmm kalau kena situasi yang kat dalam akaun duit tu aja, so dalam masa 5 hari tak boleh buat apa-apa le.

So apa yang penting kat sini kalau boleh, duit ada tu diversify le sikit, i mean letak le dalam dua buah bank ke, kot-kot something unexpected happen macam mana.

14 comments:

sisdee said...

oh my hubby pernah kena..yg hampeh pki bankcard..so amik masa le kan....RHB pnya ATM kad then kuarkan kat maybank..ala sgt leceh..dah sgt stress..camne le bole jdi camtu ek :(

tak de duit ke ek dlm ATM tu..:(

relevan said...

Aku sudah kena juga ini macam dulu..kat Bank Islam juga.. tapi aku dulu lagi lama sampai 10hari..

DaHLia said...

erm pernah gak kena dulu... zaman PTPTN dulu...bukan lima hari...sebulan... sedih sangat rasa ...hehehe

iena said...

takut aaa..takut lesap terus kan...

honeylanz said...

my hubby pernah kena. dgn bank islam jugak. tp dah lama dah...tp x lama 2 hari dah clear...tp mujur ada kan...suspens sungguh rs nye kan..

Patty's Cottage said...

alamak..next time must becareful sikit..takpe la..janji dapat balik duit ok..
next time i buat cheesecake bagi family u kalau i sudah ade oven and mahir of it:)

F I T said...

kalau banyak sangat better ambik kat kaunter je..ATM cam tak selamat dan kengkadang stuck macam kejadian ni.

Jom Join Kontez Dialog Kelakar!

velasrizal said...

tak pun standby duit bagi bini pegang.. tapi make sure bini tak kaki joli la

Kaseh NazLieza said...

penah tkena & mmg ambil masa yg lama utk dpt duit tu kmbali..

::cdot the dot:: said...

hah??bank islam 5 ari??elehh, dia ckp jek tuh..silap2 xsmpi 5 ari dia dah credit akaun dah..saje buat org ketarr...

ms sz said...

saya pon pernah kena macam ni. mujur bukan satu bank tu je yang saya bergantung, kalau tidak...aduyai. rupanya ada orang lain gak kena macma ni. bukan salah kita, tapi macma kita kena hukum lak. hukhukhuk

Kancilbiru said...

penah gak jadi camni tapi RM10 je..hehe.. tapi satu hari je tunggu.

suzi said...

baru jadi satni...maybank punyer card..tp kuat kat atm bsn....card kuar tp duit x kuar...huh tension btllh..nk p report esok keje...xde mase...agak2 dy refund balik x duet 2 yer???huhu

Shuada Johari said...

saya baru jek trjadi pd 06.02.2016, masa tue guna kad bsn cucuk kt atm rhb bank.lme proses utk pengeluaran duit tue.kad keluar tp duit x keluar.check balance, da brkurang..meraung menangis smpy hubby x leh kata ape da.urrmm skng tgu jek la duit tue samaada msuk ke tidak.pegawai bank rhb kta amek mse sbuln.urrrmmmm