Pages

Monday, April 26, 2010

The Power of Twitter

Nak share something about twitter. I am sure ramai blogger yang guna facebook tapi tak ramai pulak menggunakan twitter. Ni nak citer le sikit mengenai pengalaman post entry mengenai pilihanraya kecil di hulu selangor semalam.

Lepas aja tulis simple entry then post le kat twitter. tak sangka ya, dalam masa sejam dari pukul 8.00 malam to 9.00 malam, 89 unique visitors masuk ke my blog, masa tu maybe diaorang search "hulu selangor". of course not 89 masuk melalui twitter tapi i think majority adalah from there.

So bila check pulak kat histats's website, lebih daripada 50% daripada unique visitors adalah from entry tersebut. begitulah ceritanya, kan sharing is power.

14 comments:

Bro Framestone said...

kencang gitew huhhu

bro pun dtg blog mu melalui twitter je skrg nie

BroFramestone Blog

zAnNa@mAMaBaTriCE said...

baru nak berjinak2 ngan twitter nie...still tak faham lagi...

Kancilbiru said...

twitter semakin glamer..

JAI said...

perghh..mengancam nie..betul-betul..penangan dari semalam masih terasa sampai kini..hehe

yanmie said...

Tahniah yea :) lepas nie blh main ngan keywords pulak :)

icee-yah said...

me pon dah register tapi still blajr nak pakai maacamne..hehe

encik tikus said...

huhuhu.bsetnye dga tapy saya xgune twitter laah.buat mase skrg layann myspace dulu.huhuu :D

Adziim said...

maka kna la pndai gunakan segala peluang yg ada termasuklah bijak memilih topik semasa.

naz said...

perghh sepantas kilat

Solehah said...

owh..tq share..ada twitter,tak tau nak guna..hehe

Kaseh NazLieza said...

xde twitter..tp tringin jg nk ada..

et said...

ouh.aku xbijak pasal twitter.sadis.

JMR said...

makin canggih twitter skang nih..hehehe

CasaBlander said...

skali tweet, duit masuk..kalau tweet tweet tweet berkali-kali, dah banyak duit masuk...hehee~~