Pages

Friday, April 9, 2010

Nak Tahu Top Website / Blogs di Malaysia????

Adakah anda tahu ranking ke berapakah website atau blog anda sama ada di Malaysia ataupun di dunia? Ni saya nak share mengenai ranking oleh Alexa. So kat Malaysia top 10 ranking adalah seperti berikut:
  1. facebook

  2. google.com.my

  3. yahoo.com

  4. google.com

  5. youtube.com

  6. blogger.com

  7. live.com

  8. wikepedia.org

  9. msn.com

  10. maybank2u.com.my

So secara kasarnya memang rakyat Malaysia suka menggunakan facebook sama ada untuk tujuan sosial ataupun apa-apa tujuan lain. Untuk mencari info mereka menggunakan google dan yahoo. Tak lupa juga para-para blogger menggunakan blogspot dan ada yang suka mencari information menggunakan wikepedia. Tidak ketinggalan laman web popular youtube juga berjaya menempatkan di petak 10 teratas.

So satu-satunya website made in Malaysia ialah maybank2u. Memang bagus menggunakan internet banking ianya mudah dan cepat.

Alamak nak tahu ranking blog ni??? My ranking is 12,537. He he he. Kalau nak tahu ranking anda bolehlah check kat sini.

Ni ranking keseluruhan dunia:
  1. google.com

  2. facebook.com

  3. youtube.com

  4. yahoo.com

  5. live.com

  6. wikepedia.org

  7. blogger.com

  8. baidu.com

  9. msn.com

  10. qq.com

10 comments:

Kancilbiru said...

fuiyo.....12K tu..tahniah..

FITRIHADI said...

rank tu lagi kecik numbernya lagi power kan?

~aSHa~ said...

wah...hebatnye maybank2u...sy suka...


kalo blog sy entah masuk ke tak list..ehhehe

♥S@R@♥ said...

nmpk sangt org malaysia lebih suka bersosial dr mencari info..huhu (leh terima x?)..tmasuk org yg bg komen ni..insaf2

DaHLia said...

wahhhh ranking terbaik tu!!!
bila laaa nak kejar ni :)

Capone said...

cmna nk exchange link dgn http://jobberies.com/gosee-design/

afiqah nosruddin said...

tahniah2 >.<

arekymz membuyau said...

eh..
mane myspace ek??
org ramai dah mule melupakan ms..
hahaha

abang ensem said...

nak 'enter frame' jap.. do visit my blog. ada tips menarik di sana http://www.abangensem.blogspot.com

Anonymous said...

aku ingatkan di dunia 12k, rupanya Malaysia... hehe, btw... tahniah...