Pages

Sunday, April 11, 2010

Duit Dah Masuk: Hari Tu Kena Telan

Hari tu duit kena telan oleh ATM. Setelah dijanjikan dalam masa lima hari, semalam diaorang baru aja kreditkan di dalam akaun semula. Hmmmm, baguslah. Kan pi ambil pulak menggunakan kad ATM, tak pasal-pasal sangkut pulak.

Apa-apa pun, rasanya bank kena improve service diaorang. Takkan kena tunggu sampai 5 hari baru nak masuk. Katakan macam saya cakap hari tu, kalau orang betul2 memerlukan duit macam mana? Fikir-fikirkan le.

Hmmm, mengenai teknik untuk mengelakkan duit anda ditelan tu, saya tak ada cara nak suggest. Sebab benda tu kesilapan teknikal. Maybe anda ada cara untuk mengatasinya?

8 comments:

::cdot the dot:: said...

hihihi..bank kena improve service dorang...terasa ni...

Bo the Nerd said...

Yup. Pernah terkena gak dulu masa nak deposit duit guna CDM kat Maybank Pusat Bandar. Duit dapat balik within 5 hari bekerja. Nasib baik tak perlu pakai duit tu.

Agree on bank kena improve service both direct service dgn customer mahupun indirect services.

Ainil Hawa said...

ohh saya pun pernah terkena lebey dr 2 mggu tggu
amount yg short da la byk :(
adeh

Farhan said...

Haha..akudulu pernah gak tengok org duit kne telan.. org tu depan aku,
kan kad keluar dulu baru duit.. die punyela lame nksimpan kad die~ then tetibe duit tu masukbalik..haha~

arekymz membuyau said...

ha!
arituh pon bnk wat mslh..
improvement needed..
i'm agree with u..

JMR said...

duit kena telan ngn atm tu cmner ek?

honeylanz said...

betul..if emergency..cian kan :(

nor syam said...

Saya dh byk kali berhati hati masuk duit guna mesin cdm tp tetap juga kena telan duit. Duit tu.kna masuk akaun saya dahulu baru blh transfer.dahla duit tu duit pusaka kena agihkan pada adik beradik, dua minggu baru dapat balik.letih nak terangkan kenapa duit pusaka blum blh diagihkan sebab dh kna telan dengan mesin.nasib baik adik beradik.kalau kna org lain, kna ganti duit sendiri dulu la.