Pages

Thursday, April 22, 2010

Shopping Boleh Hilangkan Stress Ke???


Betul ke orang cakap ramai yang pi shopping sebab nak hilangkan stress / tekanan????? Ni nak share article yang ditulis di dalam Harmoni 15-30 April 2010. Mengikut majalah ini, orang yang bersikap boros dan gila membeli-belah adalah ianya merupakan petanda bahawa jiwa mereka tengah mengalami tekanan.

Di samping itu, ianya merupakan masalah yang lebih berat iaitu tiada keyakinan diri, kemurungan, gelisah dan juga tekanan jiwa. Masalah yang lain ialah ianya boleh menyebabkan pertengkaran dan perpecahan dalam ikatan kekeluargaan.

Harap-harap kepada yang suka shopping tu anda bukannya tergolong daripada apa yang diperkatakan di atas. Ianya hanya hobi yang mana untuk berbelanja kerana duit dah banyak tak tahu nak buat apa kan.......

10 comments:

ice♥ice said...

lagi stress lps shOpping..sbb terkenang kan duit y mLayanggg..huuu T_T

deus X machina said...

lagi stress ada la..
erk888

maslinamansor said...

mas, kalau stress memang senang jer nak grap barang... mahal lak tue. Tapi sekarang nie, try2 tahan sikit perasaan tue...

chenta said...

owh..i plak kalau stress, window shopping je pun dah blh ilang stress..sonok jalan2!

Dayung Serian said...

kalau stress sepatutnya elak pegi ke mall atau berwindow shopping sbb masa tu kita dlm keaddan yg 'tak waras'...tgh stress kann so we tend to grab/buy anything yg depan mata tp benda tu bukannya kita pakai atau nak pun...kekadang tu cuma nak lepaskan geram...nanti bila dah OK balik, rasa menyesal sbb beli...haaaa stress dtg balik sbb duit dah abis.

a.z.n.e.e said...

shopping itu sau terapi.. tapi bila ade duit je la.. kalo takde duit, jadi pemerhati jela.. huhuhu...

Farah ^_^ said...

windo shoping pon dh boleh hilg kn stress

|| NaFiRaa || said...

boleh!!!! muehehehe

icee-yah said...

windowsopping untuk lepas tekanan..alih our fikiran with tgk brg2.....huhu..

CasaBlander said...

shopping memang bleh hilangkan stress...tapi pastikan kita ada teman masa shopping, nanti takda la kita sorang2 menggila grab barang..hehee~~