Pages

Friday, April 2, 2010

E-mail Akan Pupus????

Dulu kalau hantar berita, boleh tulis atas kertas pas tu masukkan dalam botol pas tu campak dalam laut. Then ada juga yang gunakan burung.... Bila masa dah berubah guna pulak, posmen... Then bila masa lagi moden gunalah e-mail kan.....

I am sure anda pernah menggunakan posmen dan e-mail tapi guna burung tu rasanya tak le kan... Anda rasa e-mail masa relevant lagi ke, let say dalam masa 10 atau 20 tahun lagi especially dengan pengenalan media elektronik yang lain macam twetter ataupun facebook ataupun blackberry ataupun iphone.....

Yalah sebab e-mail ni sesetengah orang cakap memang slow sikit. Tengoklah ngan twetter, nuffnang pun guna juga untuk convey infomation dan syarikat-syarikat lain banyak guna facebook, alah macam fanpage....

6 comments:

Daddy Zuki said...

tul tu nik... sy lebih senang tulis msg di wall fb rakan2. kalau yg peribadi tu i antar msg ke inbox FB mrka. senang kan? nak mudah n cepat lagi antar je sms

Matjoe said...

lambat lg nk pupus email ni

ezzati said...

kalau keje, email kena ada memang penting xkan pupus kot..hehe

eyriqazz said...

susah juga nak pupus kan..some urgent dan p/c still kena guna e-mail...samalah juga dengan surat menyurat..Surat konvensional akan terus wujud...

Ika Razak said...

email kat tempat keje sangat penting.. takkan nak panggil meeting gune FB kot? tak sesuai.. n dalam i phone n blackberry tu still gune email..

Aj said...

tidaklah... email and snal-mail masih digunakan.. ramai gunakan... snail mail more likely traditional wau of communication