Pages

Thursday, April 15, 2010

Mintak Pendapat: Gabung Blogs

Sesetengah daripada pembaca tahu yang saya memiliki dua blogs termasuk something is special. Actually saya bercadang untuk merge dua blogs menjadi satu dan ianya akan diletakkan di blog sharing is power.

Actually memula saya buat dua blogs kerana satu untuk hal-hal berkaitan dengan kewangan dan isu-isu pengguna dan satu lagi more untuk blog menceritakan mengenai hal-hal my children. Tapi lately saya terfikir idea untuk menyatukan blogs ini. Idea ini datang daripada seorang pembaca, saudara muaz faris:

Of course ada pros and cons, antaranya ialah:

Pros:
  • Tak perlulah update dua blog, satu cukuplah
  • boleh mempelbagaikan kandungan
  • pelawat tak perlu le tengok dua blog berlainan

Cons:
  • Maybe sesetengah pelawat suka blog yang mempunyai fokus i.e. kewangan sahaja so tak suka baca mengenai hal-hal peribadi
Need your feedback on this. Thanks.

12 comments:

Matjoe said...

better asing. different audience. different buffer earning

care 2 read my latest entry?
Public Bank Gold Investment Account

Patty's Cottage said...

i rasa gabung senang sikit tak payah ulang alik sini sana since i felt the personal seem like interesting info also.:)just my opinion.

Patty's Cottage said...

mayb u can combine into one blog.and then on your panel u put category..so some user easy to search wht they like to read:0

DaHLia said...

Kalau dedua ada Buffered, xpayah laa gabung. Let it be like this xsalah :) at least each blog ade tema sendiri..dan visitor juga senang nak membaca info di sini, nak cari pun senang... tak perlu menyelak entry ABC macam blo DaHLia.
Selagi boleh manage, boleh update keduanya, teruskan macam biasa.

ery said...

combine xberapa best..

rasp said...

rasa gabung leh menyenangkan u & some of us gak....

miss nina said...

my view lak, ape kate en info buat poll n lets the result say.

actually, topik kewangan secara ringkas ni buat saya tertarik nak datang baca n get latest info. serious tau. keep ur good work n effort, sangat berbaloi utk educate org indirectly.

arekymz membuyau said...

yup..
i thing asing lg bagus..
:)

Eyriqazz said...

asing2 kalau larat...

blog sharinginfoz boleh pergi jauh..sayang kalau dicampur2kan...

abang ensem said...

need your opinion... http://www.abangensem.blogspot.com

JMR said...

tepuk dada tanya taste..heheh

JMR pon ada 2blog..satu utk gmbr2.

http://jmrtangkapgambar.blogspot.com

.yg ni mmg jarang update, tgk mood gmbr2 yg terbaek je..

yang ni lak utk miscellaneous..

http://jmrblackfinger.blogspot.com
mmg everyday update..oo yeahhh

yangbaik said...

aye rasa baik juga kalo digabungkan... bukan apa senang citer...dan senang kerja kan?