Pages

Saturday, February 13, 2010

Starbucks: Nak Minum or Gaya Hidup????

Pernah tak kauorang pi minum or makan kat Starbucks???? Kalau tak pun pernah ke tengok orang lepak2 kat sana.... Rasa-rasanya diaorang pi sana untuk menghilangkan dahaga / mengenyangkan perut atau sebab kat sana macam ada ummmpppp, kiranya gaya hidup ada class.......

Itulah taktik starbucks yang mana fokus kepada lifestyle bukan semata-mata tempat makan biasa........ people are willing to pay higher price just to enjoy their time there.... Apa-apa pun, selera masing-masing kan.. just my observation and my personal view... For me there is no right or wrong answer......

Apa-apa pun ianya halal dan disahkan oleh JAKIM and wifi some more.... dan of course menekankan corporate social responsibility.... Apa pandangan anda??????

12 comments:

zh-ena said...

emmmmmm bukan pilihan ena

Sendra said...

http://kuehtart.blogspot.com/2010/01/bangga-kan-minum-kopi-starbuckkau-tak.html

Mybabah said...

Salam. Saya tidak ada masalah dengan "starbuck" ke atau "coffe bean" atau yang seangkatan dengannya selagi ia halal dan tidak menyumbang kepada kejatuhan umat Islam. Saya suka rasa kopi yang agak berbeza dengan kedai-kedai lain,walaupun agak mahal. Sesekali oklah...

FaTiN said...

kalau ada duit lebih boleh la minum sana. tapi kalau student macam saya minum air masak kat rumah aje.x berbaloi!
ahaha;p

arekymz membuyau said...

free wifi..
xpenah pon minom kat sane..
juz beli dan chow..
agak nye dorg nak free wifi..
tp nak tmpt yg...
hmm..
ntah lah..

nadiah said...

celcom 2x

Bo the Nerd said...

Aku dulu rajin jugak lepak Starbuck sebab nak guna Wifi tp sejak tahu derang fund provider besar pada Israel, terus aku stop pergi.

Mmg derang push utk "if you drink at Starbucks, you are cool" punya theme.

Only my 2 cents.

Dayung Serian said...

dulu suka lepak kat starbucks or coffee bean sbb rasa cool & bergaya walaupun juz 4 a cup of cappucino.now prefers kedai kopi biasa hahaha..skali skala ok kot, kalau selalu kering jgk beb;)

Sharinginfoz said...

zh-ena: hmm saya pun tak suka..

sendra: thanks for sharing...

mybabah: nice view...

fatin: hmmm ada duit pun rasanya entahlah not my type...

arek: oo jenis beli and go le..

nadiah: jadilah 3X

bo: oo tak pi le sekarang ya...

dayung: kering kan...

Precious said...

Tp kopinya memang sangat sedapppp - Ice blended mocha - cuba terai!

ila-ali said...

suka minum kopi kat starbuck, coffebean, kluang station...

mahira morrison said...

starbucks...dulu memang suka...pantang nampak..tapi since dah wayy past teen years and asyik kembung mcm ikan emas over eat je after minum the lattes, me stop..lactose intolerant..skang minum teh o suam sudaa..hahaha..jimat almost sembilan ringgit..=D