Pages

Monday, February 1, 2010

Honda Memanggil Balik (Recall) City (2008) dan Jazz (2003)

Mengikut website Honda, mereka recall kereta Honda City (2008) dan Honda Jazz (2003) kerana berkemungkinan kegagalan power window switch yang boleh menyebabkan litar pintas....

Setakat ini, tiada kes kerosakan yang berlaku di Malaysia..... Ianya langkah berjaga-jaga...

Setakat ini jumlah kereta City (2008) dan Jazz (2003) masing-masing adalah 12,935 dan 3,090. Honda menegaskan bahawa model yang dijual sekarang tidak adalah masalah ini.....

Langkah yang bijak telah diambil oleh Honda walaupun ianya sedikit sebanyak menjejaskan image mereka..... Apa yang penting keselamatan drivers dan penumpang..... Satu lagi just nak bagi pendapat that benda ni boleh berlaku kepada mana-mana pembuat kereta tak kisahlah local ke or foreign cars ke...

Gambar kereta-kereta di atas diambil from Motor Trader........

5 comments:

touyakaruma said...

Ada juga dengar tadi kat berita

mamai said...

Honda terpaksa buat macam tu kalau tak lagi teruk pasal nak jaga Imej JAMA

Sharinginfoz said...

touyakaruma: saya pun baru aja tahu semalam...

mamai: yalah yang penting langkah berjaga2 kan..

suri said...

huhu..macam tulah nak jaga customer semula..

MaS PuTRi said...

Kalau Proton pun buat mcm ni kan bagus!