Pages

Tuesday, February 9, 2010

I am Sick of P1Wimax

Bosan betul kan bila internet tak boleh nak masuk..... Hmmmm ini terjadi pada aku... Hari Ahad dan Isnin tak boleh nak masuk, nasib baik hari ini, Selasa boleh pulak...... Bayang kan dah lebih lima kali call customer service........

So dah buat flushdns le...... Unplug and Replug..... Pas tu uninstall and reinstall..... Pas tu diaorang suruh pi kat service center kot2 modem rosak.. Dah pergi, diaorang cakap OK aja modem...... Pas tu pulak, lodge report untuk kali kedua then diaorang cakap dah escalate to level 2 technical specialist dan diaorang akan call.. itu pagi semalam, then cakap kat kul 8.00++ malam semalam cakap benda yang sama, tapi tak ada tindakan pun....

Mana customer service.. Memang cukup bengang.... Bukan setakat tak boleh nak berblogging, nak buat internet banking pun tak boleh...... Nak cancel tak boleh sebab dah lock 2 tahun contract........

Apa-apa pun, nanti nak e-mail kat diaorang nak mintak waive 2 hari charge then if possible, mintak waive untuk sebulan le charge sebab loss sebab tak boleh buat transaction via internet... OK ke macam tu.....

15 comments:

Eyriqazz said...

SKMM je ...cepat dan pantas

JMR said...

guna celcom le bru best...
wimax bru g, tu yg prob byk..

mamai said...

cuba kalau duit tak masuk akaun mereka macam mana agaknya

LiyanaAqilah said...

ouh yeke..
sabar k..

saya paaki wimax jgk..
tp so far alhamdulillah ok..
;)

ezzati said...

streamyx jgk best :) ..
mmg cmtu adik sy pn cmtu gak casenya..awal2 laju...pastu xde signal lgsg skrg trus durang cut..hehe

Alimaz-Kembara Terasing said...

salam...sama saja celcom...maxis...wimax....macam hampeh...

~H @ N i ~ said...

waduuhh ai juga mengalami nasib yg same tapi seb baik x smpi 1 hari, last year pnh jadi gak smpi 1 week, then dh report kat customer servis dia mcm x mo layan sgt. at last masa bil sampi sib baik cuma bayar rm 62 instead of 69 tuh..huhu

Kaseh NazLieza said...

dh ader teknologi pon still ader mslh lain gak kan...kne amik tindakan ni..

Solehah said...

ye ke..x sangka plk servis mcm ni..hmm..mungkin boleh kot..last time celcom broadbnd sy buat hal sy emel dorg..smpi skg ok lg la,,,

Sharinginfoz said...

eyriqazz: tak apa kasi chance tengok macam mana response diaorang....

JMR: tapi ada dengar gak ok tapi tengok kawasan jugaa kan...

mamai: kalau duit tak masuk, hmmmm apa ya???

liyana: memang kena sabar kan..

ezzati: streamyx, tapi ada juga yang complaint entahlah..

alimaz: mungkin ada kebenaran. kena tingkatkan service...

hani: thanks for sharing.....

kaseh: itu pasal le saya marah sangat tu..

solehah: yang penting lepas ni diaorang kena upgrade service....

touyakaruma said...

Itulaa pasal , kesian pengguna P1 Wimax ... sebab ada contract.

Mazru Majid said...

aduh..mmg sakit ati kena cam tu bro..dulu aku pun pernah kena gak..

rathiqah azmira rosli said...

pimax bukan ramai kate bagus ke?

arekymz membuyau said...

boleh ke mintak gaantirugi??
best la kalo bole..
huhu..
strymx gak yg bagos..
:p

Ali ridha said...

P1 winggy kan tu.aku pernah
cuba sebulan.

nasib baik percuma.hihihi....