Pages

Wednesday, February 24, 2010

Ekonomi Malaysia Sudah Pulih???

Semalam ada baca suratkhabar Harian Metro then tengoklah bahagian bisnes.... Tajuk2 nya adalah:
  1. Laba MAS RM461.99 j

  2. Keuntungan TM meningkat 180%

  3. BIMB labur RM7 juta buka 10 cawangan baru

  4. Jualan kenderaan pada Januari naik 32.8%

Tengok petunjuk2 dalam negara dan luar negara, nampak macam dah nak recover...... Banyak negara2 luar sudah menaikkan kadar faedah..... So macam dah ok aja...

Apa-apa pun, kalau ekonomi baik, kita menabung, jangan spend banyak2 sangat..... kalau ekonomi kurang bagus, apa lagi keluarkan wang dari simpanan untuk membeli-belah.....

11 comments:

ezzati said...

alhamdullilah la cmtu kan..xdela lagi mangsa2 kena buang keje..

Zephyr said...

Harap-harapnya la gitu cuma yang tak bestnya BLR pun akan naik, jadi mahal balik ler loan kita :(

http://akuvsdunia.blogspot.com

fitri oh fitri said...

erm, banyak la pulih, company departmnt my mom bru kna tutop. haha




www.fitridzulkifli.blogspot.com

F I T said...

kalau ekonomi buruk, bukan barang makin mahal ke? takkan nak shoping kot? ada sedikit tak faham a di situ :)

Marsha kena love-bite dengan orang ke nyamuk?

|| NaFiRaa || said...

harap2 ekonomi malaysia akan pulih sepenuhnye.. aminnnn

Alimaz-Kembara Terasing said...

alhamdullilah moga2 ada la bons tahun nih...huhuhuh

Ejamaria said...

emmm... ada lagi yang naik - harga emas, dah lebih RM130/gram... huhuhuuu... camne nak tambah koleksi ni? yg nak kawen sure dapat cincin halus jer...

rasp said...

iye ke? let's pray for the best lah kan....
tang kuar duit gi sopping cam best je hahahahahaha

MaS PuTRi said...

ye ke? mcm tak percaya je.. habis kenapa banyak sgt citer barang2 bersubsidi bakal di unsubsidi plak ek?

JMR said...

good news nih..hope smpai bila2 la..sengsara woo time eco ngah down..

Dak Wan® said...

Teringin gak nnak keluarkan duit tabung, malangnya tabung ku dah pecah.... Hehehe