Pages

Thursday, February 25, 2010

Pusat Pekerjaan... Bagus Ni....

Mengikut Menteri Sumber Manusia, Datuk Dr Subramaniam, Kerajaan akan melancarkan 10 pusat pekerjaan di bandar-bandar utama bulan depan.....

Ini untuk memastikan, mereka yang sedang mencari kerja mendapat bimbingan dan nasihat mengenai kerja yang bersesuaian dengan kelayakan mereka.... Apa yang penting nasihat yang diberikan secara percuma....

Bagi saya, inisiatif ini sangat bagus dan ianya sepatutnya dilakukan pada masa dahulu lagi.... Yalah kadang2 memang kerja tu ada banyak kat Malaysia cuma mismatch ada.. satu lagi information tu tak dapat kepada yang ingin mencari pekerjaan.... Harap2 Kerajaan akan adakan satu database bagi match kan mereka yang ingin mencari pekerjaan dengan pekerjaan yang sesuai untuk mereka.....

2 comments:

Dayung Serian said...

harap2 lepas ni graduan2 kita akan mendapat pekerjaan yg bersesuaian dgn kelayakan mereka.

Dulu lepas grad, pernah register kat jobstreet, SPA, carik keja. bila dah dpt kerja skrg baru surat temuduga dtg, tp itupun tak garenti dpt kan. Amat bersyukur & happy dgn pekerjaan & majikan skrg.

laila said...

wahhh bagus2
mmg nk cr keja pun