Pages

Sunday, February 14, 2010

Produk Berinovasi: Spring Potato

Pernah tak anda makan benda alah ni?????? Inilah yang diberi nama sebagai Spring Potato..... Ini jumpa kat Pasar Malam, Taman Melawati, KL... Memang unik produk ni... Actually ianya kentang yang dipotong tanpa putus... Ianya sebijik potato yang dicucuk dan digoreng......

Not bad rasanya, banyak perasa yang ada, BBQ, sweet corn, cheese dan macam2 lagi.. Harganya ialah RM3.00 secucuk....

So bila anda beli ianya dimasukkan ke dalam plastik ni...... Hmmmmm kalau nak tahu lebih lanjut bolehlah call 012-310 3220 atau 012-216 3623.

Satu makanan yang biasa kita tengok, i.e. ubi kentang, dimasak secara unik bagi menarik perhatian pelanggan... Hmmmmm, itulah strategi yang perlu dipraktikkan oleh penjual bagi mempelbagaikan produk dan secara tidak langsung menambah keuntungan...... Bagus.....

9 comments:

.:Mrs. Engineer:. said...

penah...mkn kt pasar malam Jln TAR...sodap nye...yummyyyy

maya amir said...

uniknyaa..x pnh tgk.. cool laa:)

DaHLia said...

wahhh menarik..memang jarang ditemui....inovasi macam ni laa yang kita perlukan

Mybabah said...

Salam SIP. Orang Melayu sekarang sudah semakin kreatif dan hebat dari segi marketing...

Wanita Itu said...

taman melawati lagi? banyaknya makanan best kat sana?? :)

kenwooi said...

seen that before! =)

kenwooi.com

et said...

menarek ouh.lapo scr tibe2.

dSaint said...

first time saw it in cameron.

Lepixie said...

baru saja cuba tadi, di penang. di sini ada 2 versi (rm2.50/rm3.00). sedap jugak, tapi memang menarik sebab tak pernah makan kentang macam tu sebelum ni :) paling best makan panas2 sebab masih rangup lagi..