Pages

Monday, February 22, 2010

Keluar Duit Kat ATM Maybank Kena Charge???

Tadi baru perasan kat slip pengeluaran maybank.......

"Anda telah membuat 4 pengeluaran tanpa caj pd bulan ini. Caj 50 sen mungkin dikenakan untuk pengeluaran berikutnya tertakluk pd baki akaun."

Hmmmm, 4 kali aja...... sebelum ni tak perasan.... mengikut website maybank, charge akan dikecualikan sekiranya balance lebih daripada RM5,000.......tapi kalau anda perasan kat website bankinginfo, a consumer education programme by Bank Negara, Persatuan Bank Bank Dalam Malaysia dan Persatuan Institusi Perbankan Islam Malaysia, under Basic Savings Account (BSA), pengeluaran percuma setiap bulan ialah 8 kali....

So perbezaannya ialah yang 8 kali ialah untuk BSA tetapi yang maybank ialah Maybankkard Visa Debit.......

18 comments:

admin said...

selalu gak prasan note tu even masa nak kuarkan duit kat screen ATM tu.. tapi bedal je la maleh nak kisah sebab nak tak nak kena kuarkan jugak..

kenwooi said...

i knew about it, but i rarely withdraw from maybank =)

kenwooi.com

DaHLia said...

ermmm lama dah ni..sebab tu sy kuarkan sekali banyak terus dr Maybank..

tapi ade lagi bhaya tau..GIRO, pernah kuar kut Maybank kena charge RM13...huhuh..sekali servis cas gitu...skrg xpasti sama lagi x, sebab masa tu bbp taun lepas, masa GIRO xde MEPS..hanya leh CIRRUS kat Maybank..

EH, skrg dah aade ke ek??lama xguna GIRO

Edriena Hazelina said...

nie mesty mase apply dulu xbace term and condition untuk maybankard kan?
hehe..
maybank buat macam tu supaye kite selalu gune debit card berbanding kuarkan duit untuk tunai.

crazy_labelle said...

really... ak slalu gak kuarka duit dlm sebulan... xnah kene pon...

F I T said...

eh ini untuk kad maybank atau kad lain yg cucuk kat atm maybank??

Helo Rempit Malaysia. Korang Tak Cukup Power Sebab Ini Lagi Power!

Zikr the Jalanan Sepi Perantau said...

duit dekat maybank sikit gila...jarang keluar duit sekarang nie..dulu ada gak dapat macam nie... nak buat macam ne, memang nak keluar jugak...

Sharinginfoz said...

admin: he he he... biasalah kan...

kenwooi: wow, u simpan duit tak ambil2 ya....

dahlia: keluar banyak2 simpan bawah bantal kan...

edriena: he he he..... apa nak buat kan...

crazy: sekali sekala sedekah kat maybank kan...

fit: kad maybank...

zikr: nanti banyak le duit tu kan..

et said...

ouh,xpernah perasan..huhuhuuu~

Ika Razak said...

la.. baru tau ke? mmg die charge la.. sume bank charge kecuali Bank Islam.. even maps pun die tak charge

cikTi said...

mmg dia akn caj kan,
kalo kte kuar duit dr bank lain,.
yg ade meps pn,
tahla.,.xreti

MOHD. ADHA MOHD. ZAIN said...

salam
sy dah tahu caj ni sejak mula-mula diperkenalkan dulu lagi
so, saya keluarkan duit dari Maybank seminggu sekali
kalau sebulan, cukup la 4 kali
hehe

pelanggan ada pilihan untuk tukar kepada caj RM8.00 setahun macam bank-bank lain
pegi je dekat Pegawai Customer Service cakap nak tukar
so, anda ada 2 pilihan
kalau anda selalu keluarkan duit, patut la tukar kepada yang caj RM8.00 setahun
anda boleh keluarkan duit seberapa banyak kali yang anda suka
bagi yang jarang keluarkan duit, bolehlah kekalkan caj sekarang (tiada caj jika pengeluaran kurang dari 4 kali sebulan)

pilihan di tangan anda
jadilah pengguna bijak ;-)

ADHA
http://myadha.com

ezzati said...

mmg pn..tp,tu la slalu t'pksa gak kuarkan nk taknak..hhee

Eyriqazz said...

apa yang boleh dicharge,dichargekan aje...hik3,aku akan cancelkan kredit kad maybankku,kini beralih ke AEON Credit Card..

Kaseh NazLieza said...

mmg btol..maybank akn knekan caj...dh pnh kne potong..huhu

Solehah said...

tu la..walaupun 50sen tetap duit..tu kawan bg idea keluarkan untuk sebulan sekaligus, bila saya keluarkan, 2 minggu dah habis untuk budget sebulan.haha..x berkesan cara kwn saya tu.

miss nina said...

perasan setahun yang lepas. bank2 kat mesia ni suka amik caj yang macam2. huhu

ojah said...

tadi keluar kena RM1.. rasa tak pernah keluar pun sebelum nih.. cheh Maybank, definitely teruk..