Pages

Wednesday, February 3, 2010

Jom Makan Kerang Berlada

Pernah cuba tak kerang berlada.... Hari tu pi pasar malam, beli benda alah ni.. memang sedap gak.... memang pedas gak...... tapi sodap.... Hmmm, kalau nak masak, jangan buat kulit kerang tu.... kalau buang jadi sambal kerang untuk nasi lemak aja.....

Nak buat memula rebus le kerang tu masuklah serai, bawang putih pas tu garam... then bila masak tumis aja dengan lada...... alah macam buat sambal tu... letak le apa-apa, mengikut selera...........

16 comments:

[s][u][e][h][a][n][n] said...

huh kerang..sodap tuuuuuuuuu

Miecyber said...

Nyummy....

☺[ai][sUmi]☺Chan said...

sumi baru je mkn siput sudu.. ^^

maslinamansor said...

kena masak ngan kulit skali ker

Yus said...

Apasal rasa lapar pulak ni? Tu la, bila tengok makanan sedap.

..nOj rawK.. said...

jap lupa nk ckp, masak ngan kulit skali ek? abes la jahanam kuali aku. hehehe

..nOj rawK.. said...

eh ade gak ke masakan camni. xtau la plak. hehehe btw nmpk sedap je. kt pasar malam mane beli ni

..nOj rawK.. said...

satu lg. blum jd pengikut rupenye. patut la xde lg dlm list blog sy. hehehe. ok sy dh jd pengikut. slalunye masuk ikut gengblogger je

ardinihumaira said...

sampai hati... saya lapar ni. huhu...

kerang tuh kan saya suka makan bila rebus dengan serai.. sedap sangat :)

lea said...

sedapnya kerang..

terliur ni

huhu

::FAIZ FARISH:: said...

Gua pun suka makan Kerang.... Sedap.

Didi Nadhirah said...

suka makan kerang yang dah berkupas....senang nak ngap hehehehe

|| NaFiRaa || said...

sedapnyeee!!!!

Iza said...

bukan kerang je, kepah, mentarang, lala dan segala macam siput yg seangkatan dgnnya memang sedap kalau masak mcm tu...

azrin said...

wow, macam sedap. kena try nih!

kulop ludin said...

iskh....
menselerakan betoi!
takleh tahan!