Pages

Friday, February 5, 2010

Apakah Mimpi Yang Terbaik????

Today nak citer mengenai mimpi.... I am sure kita pernah mengalami mimpi di dalam hidup kita.. Tak kiahlah sama ada mimpi tu seronok ke, takut ke, benci ke ataupun sebagainya..... Orang cakap mimpi tu mainan tidur......

Ataupun, kalau bukan mimpi, anda ada target untuk capai something.... Untuk itu renungilah benda alah ini....

"You should DREAM and the best dreams are when you are AWAKE."

Actually mimpi yang paling menyeronokkan ataupun yang terbaik ialah semasa anda sedar.. Yalah dalam mimpi anda just khayalan aja.. Tapi in realiti anda tak dapat benda tu.. So compared with di dalam alam nyata... Apa yang anda hendak buat, itulah anda dapat tak kira sama ada anda dapat lakukan or tidak tapi itulah kenyataan hidup.....

10 comments:

mamai said...

mimpi jadi kenyataan

cikTi said...

baru je mmpi smlm,.

tp mrapu2 mrepek2

Ayda Munir said...

Mimpi yang terbaik adalah mimpi yang jadi kenyataan! hehe

http://aydamunir.blogspot.com

ezzati said...

betul la kan..ermm..x penah terpikir cmni..kita leh create mimpi kita masa kita sedar..heee :)

|| NaFiRaa || said...

ai slalu n x suka mimpi kena tinggal dgn bas.. x sempat nek flite... letih giler kalo dapat mimpi tuh!!!

hida said...

mimpi?? terbaik kalu x tdo mlm tu xder mimpi.. hehhee.. btul, kalu mimpi ni penat sgt.. tmbah2 kalu dapat mimpi seram.. pernah dgr x mimpi the series?? pernah alami x?? sye pernah alami mimpi berulang2 n bersambung2.. dri kecil sampai skank.. xder hentinyerr.. yg pasti mimpi the series tu hanya genre seram.. tp mmg xdapt nk citer balik mcm mne mimpi tu..

Solehah said...

hehe,,btl2..takmo mimpi dlm tidur..bgun2 semua tu x da pun.

Kaseh NazLieza said...

tnpa mimpi impian xkan jd knyataan..eceh!!!

suri said...

salam jumaat..
kalu Suri pulak sebelum tido kenalah basuh kaki..kemudian baca doa tido..ayat kursi termasuk sekali ayat 3 kul..hehehe

Anonymous said...

salam jumaat..
kalu Suri pulak sebelum tido kenalah basuh kaki..kemudian baca doa tido..ayat kursi termasuk sekali ayat 3 kul..hehehe

p/s:nape ye selepas suri dah tinggalkan komen selalu tak ada dlm senarai tersebut..??

melainkan jika Suri guna anonymous barulah ada dlm ruangan komen tu.tapi nama suri tiada..ni yang musykil skit ni..