Pages

Wednesday, February 10, 2010

Kerja Overtime Nak Duit Ke Day Off?????

Cuepacs hari ini mahu cash instead of day off bagi kerja lebih masa / overtime yang dibuat oleh penjawat awam.....

Buat masa ini, bagi setiap 8 jam staff bekerja lebih masa, mereka akan dapat satu hari day off...

Bagi saya memang ada asas permintaan cuepas ini.. Maybe ianya perlu penelitiaan lebih lanjut dan kalau ianya ok, maybe Kerajaan boleh consider perkara ini....

7 comments:

mancai said...

ok gak tu... satu hari offday tu laa buat overtime...

ezzati said...

saya nk duet..hehe :) ..cuti gomen dah byk sgt..

Amirul Faiz Abd. Razak said...

saya nak duet gak... :D

mamai said...

duit la day off bila-bila boleh day off

arekymz membuyau said...

xtau la nak ckp ape..
xkeje lg..
tggu keje la baru komen lg..
hehehehe

otteck45 said...

kalau keja swasta, kdg2 dorang byr OT sket. baik amik off ja. depends la. yg mana lebih untung..

miss nina said...

mana2 pun boley
cuti= rehat/money
cash= sah2 money :)