Pages

Friday, February 19, 2010

Jom Harga Rata Tesco

Ni terima e-mail from Tesco... Sekarang ni diaorang tengah promosikan harga rata......Maknanya anda boleh beli barang-barang kat atas tu dengan harga rata le.... i.e. RM1 untuk mug atau sponge or RM5 untuk pillow atau hanger.....

Di samping itu juga mereka ada buat promosi untuk "mix and match" iaitu beli 2 atau lebih barang sekali..... contohnya.... 3 pack sausages pada harga RM5.88, kalau harga biasa ialah RM2.59.. Kalau harga biasa untuk tiga ialah RM7.77 so anda boleh jimat RM1.89 dengan package ni.....

Tak kisahlah sama ada harga rata ke "mix and match" ke... Itulah cara mereka promosikan barang mereka.. mereka gunakan "integrated marketing communication".... alah cara promosikan barang le...

So sebagai pengguna yang berhemah, first kita kena tanya perlu ke kita beli 2 atau 3 barang tersebut.... Kalau perlu memang kita akan mendapat faedahnya... Tapi kalau kita beli sebab murah pas tu tak guna... tak payahlah semata-mata untuk dapat penjimatan, akhirnya buang dalam tong sampah aja......

5 comments:

Ieda Al-Habsyi said...

bagus ko bagi tau nih, leh aku perabih duit laki aku jap lagi, ehehe!! ;p

Suliana said...

ni utk member tesco aje ke apa??ok gak tu..thnx for the info

|| NaFiRaa || said...

urrmmm... weken nih nak gi tgk2 lah..:) tq..

Alimaz-Kembara Terasing said...

huhuh tesco mana ada perlis nih.....

Kancilbiru said...

haa..nak beli bantal..