Pages

Wednesday, February 17, 2010

Datang Kerja Pukul 10.00 Pagi Ok Ke Instead Of 8.00 Pagi????

Pernah tak anda terfikir untuk mempunyai flexibility di dalam urusan kerja..... Maybe kerja from your house ke.... ada pusat asuhan kanak2 di pejabat ke..... boleh ambil time off bila nak pi aktiviti sekolah anak ke....flexi time.. i.e. datang kerja pukul 10 pagi and of course le balik kul 7.00 petang ke atau pun sebagainya.........

Itulah contoh-contoh work-life balance ataupun kemudahan yang diberikan oleh majikan kepada staff untuk memudahkan mereka mengimbangi tugasan kerja dan tugasan peribadi.... Majikan tak seharusnya semata-mata memikirkan keuntungan, staff welfare juga perlu ditekankan kerana siapalah syarikat tanpa pekerja kan.. Of course, mereka mahukan staff yang produktiviti kan....

23 comments:

iedaLUVsham said...

opis aku camtu, seb bek bos ok, senang aku nak kemana2, bak kata bos aku, janji keje siapp :)

Sya Isya said...

Sy pernah buat mcm tu, masuk keje kul 10, time off 2 jam, sebab pe, sbb nak tdo..pnt sngt dah..best woo masuk keje kul 10. rasa fresh compare ngan masuk kul 8..layu je..

Alimaz-Kembara Terasing said...

kerja gomen mana ada masuk pukoi 10...

TiTin said...

kompany ai camtu gakk...flexible time..bole dtg n blk bile2 masa punn...kadang bole work from home...mmg best sgt...
bos tak kesah sgt..jnji keja siap.. :)

bErrY sTraWbErRy said...

saye lebih suke time yg fix...so that blh ajar diri ni berdisiplin ckit :).

Victor Tan said...

My cousin is like having a home office now. He's working as a SEO technician in Australia. Good for him.

Ikmal said...

Hrmm.. company MNC selalunye flexible.. ikut suke datang pukul berapa, balik pukul berapa, makan pukul berapa and berapa lama...

Yang penting keje siap and ada kat situ bila bila diperlukan

ezzati said...

opis sy flexi 8-9 blk 5-6 ...10 tu mcm lewat sgt la pulak..hehe..kcuali mlm tu blk lewat2 gila..slalu kampeni US tak kisah..janji keje siap..

Si budak Aboi said...

klu keje swast tak ble kot!

Hana Kimi said...

haha ;D
x kerja lg

Azrul Hisham said...

saya masuk kerja kul 10am balik kul 7pm...kdg2 lewat juga balik sebab nak setel kerja....

GhOsToNe said...

flexibility is better than fixed hour

suri said...

salam
untunglah sapa-sapa yang dapat majikan macam tu ye..huuhu

Drama Mama said...

yesss that's why i quit my job and be a SAHM huhuhu

btw, please join our giveaway for a chance to win our delectable diaper cupcakes!

http://twinkywinkystars.blogspot.com/2010/02/join-our-diaper-cupcakes-giveaway_12.html

Bo the Nerd said...

Dulu masa kat company Kerang Kuning jual minyak tu, camtulah. Tapi balik kul 7.

Office sekarang, nih ikut budi bicara kita. Kalau dtg lambat, balik pun lambat. Tp if mmg xde kerja, balik aje.

Janji kerja siap.

www.boisanerd.blogspot.com

DeeDee said...

i pun kerja flexi hours. yg penting keja siap. tp biasanya i cukupkan jugak 8 jam sehari kerja.

best sbb bleh bgn tidur kul bape pun. takdekla kena sampai sharp kul 9am kt ofis. time kasih bosssssss.. hehe..

DaHLia said...

bestnye kalo gitu....
aku ni 7.30 dah masuk kjee...tp kul 2ptg dh balik.. :)

Eyriqazz said...

best juga kalau ble masuk kol 10 balik kol 4..hik3...barula flexible betul...hahaha

otteck45 said...

kalau yg keja shift susah la.. mmg fixed dh working hours.

Kaseh NazLieza said...

bestnyer klu dpt mcm tuh...

pakej katering termurah dr rm6.90 per pax..lawati :

http://nazliezacanopycateringweddingplanner.blogspot.com/

Admin said...

aku pn kadang2 p ofice lwat gak//
seb bek bos aku sporting.hehe

Macam Macam Ada

Ayda Munir said...

Best kalau ada home office.US usually practicing this!

Razis said...

aku slalu gak dtg kol 10...tp kena unpaidla...xkn nk mkn gaji buta kot, nti xberkat..hehehe