Pages

Monday, February 22, 2010

Siapa Untung Musim Panas

Sekarang ni memang musim panas sangat-sangat kan...... Biasalah kalau hujan complaint pasal hujan bila panas rasa macam entahlah tersangat le panas......

Tahu tak siapa yang untung musim panas ni??????
  1. Penjual air-cond / penyaman udara... Cuba pi kedai elektrik tanya diaorang mesti tersenyum aja, maklumlah sales naik begitu tinggi.. technician pun terpaksa lebih masa... Kalau tak pun ada yang beli air-cooler, alah yang portable tu....... jangan harga naik sudah le.... Kat newspaper pun iklan mengenai benda alah ni pun banyak sekarang...

  2. Penjual air le.... Tak kisah le air sirap ke, air tebu ke, air apa-apalah... Dah orang mudah dahaga, then mesti cari air batu untuk hilangkan dahaga.. memang sedap kan, panas2 dapat air sejuk...

  3. TNB pun untung juga sebab ramai yang guna elektrik melebihi tahap biasa...

Apa-apa pun, di musim panas ni banyakkan ambi air.. sebaik-baiknya air masak le.... elakkan minum air batu..

8 comments:

IyouweBlog.com said...

ice-cream pun laris!

nanged. nang this and read the camwhore in FSG Dong Zen!

Alimaz-Kembara Terasing said...

salam.....bil elektrik dan ayer... musim panas ni mmg naik...

Ejamaria said...

klu dah panas sgt tapi tak mampu nak beli air-cond, pasang kipas meja, pas tu letak sebesen ais kat depan kipas tu... huu best sejuk cam air-cond...

sisdee said...

musim pns ni air batu le syok dimnum..cobaan!!!! heheheh

sWeEtDaRLinG said...

aiyoooh, memang panas woooo

Solehah said...

lg satu SYABAS atau syarikat bekalan air la untung, org mandi sekali banyak kali..hehe

akubukanartis said...

Ujian utk kita semua...tsk tsk..
dapat ABC memang power lah..

suri said...

salam..
looo..kalu cam tu meh kita pge pantai..sure kat situ dah ada angin free..hehe