Pages

Tuesday, February 9, 2010

Perlu Ke Wang / Duit????

Pernah tak anda mendengar benda alah ni.... Wang bukan segalanya tetapi semua benda perlu wang.....

Yalah, memang betul kalau kita ada wang yang banyak tak menjamin, kita akan happy atau tak menjamin kita dapat semua benda yang kita nak..... Contohnya.... kita tak boleh beli cinta dengan wang.... Kita tak boleh buat orang sayang kita dengan wang... Kat depan maybe le tapi kat belakang siapa tahu......

Tetapi....boleh dikatakan semua benda kat dunia ni perlu wang.... Hmmm nak pi tandas pun sekarang kena bayar.......

12 comments:

Hajib said...

Jangan lah kita sampai menjadi hamba kepada wang. renung-renungkanlah.. slamat beramal.

Alimaz-Kembara Terasing said...

kalau tak dak det macam mana nak idup.....zaman la ni semua pakai duit...tapi jangan sampai jadi mata duitan...det tak bleh beli cinta...apa yang penting det bukan sega-galanya.....

sisdee said...

wang mmg bukan segalanya..tp segalanya kat dunia perlukan wang..

terpulang pd diri sendiri..nk mnilai wang tu camne..tp yg pasti...duit nie..selagi kita kejor..kita tak kan dapat...takkan cukup..cuba kalau kita redha n bersyukur..insyaallah semua ada depan kita sentiasa dirahmati :)

Kaseh NazLieza said...

mmg duit bkn sega2nya...tp tu lah di zaman skg ni klu xde duit mmg ssh lah nk hdup..huhu

jualan bunga sempena hari kaseh sayang serendah RM 8, tempah sekarang di:

http://kasehnazlieza.blogspot.com/

mamai said...

ya kita perlukannya untuk kesinambungan....dan yang pentinhgnya untuk kepuasan

DaHLia said...

wang tu perlu ada, tp wang bukan segalanya...

ezzati said...

perlu..tp, jgnla sampai jadi mangsa wang ringgit lak :)

asilahmuhajer said...

duit memang tak leh beli segala2nya. tapi kita tetap perlu duit.

|| NaFiRaa || said...

haih!! sgt subjektif.. tapi betol lah..kat dunia nih sume perlukan wang!!!

suri said...

hai,
duit bukan segalanya tapi tanpa duit juga mungkin kita agak sukar utk meneruskan sesebuah kehidupan..apapun bersederhanalah..

Sharinginfoz said...

hajib: memang betul jangan jadi hamba pada duit...

alimaz: hmm perlu duit untuk banyak benda kan...

sisdee: of course bukan segalanya... tapi kebanyakan benda perlu wang..

kaseh: zaman sekarang kan... nak buat macam mana...

mamai: kena balance...

dahlia: memang bijak2...

ezzati: jangan jadi mangsa...

asilah: ya.. tak semua benda boleh dibeli...

nafira: dunia2......

suri: memang sukar kan hidup tanpa duit...

Hypro said...

mmg susah klau tak da duit

Visit blog saya-Bagaimana jana 4 hingga 5 angka sebulan dgn PROGRAM 100% KOMISEN PERTAMA DI M'SIA.

Thank you :)