Pages

Sunday, February 28, 2010

Minat Dalam Kerjaya.....

Memang impian semua orang kan, bila dah belajar nak bekerja.. tak kisahlah apa taraf pelajaran anda dan apa pekerjaan yang anda lakukan......

So apa yang penting bila anda dah mengharungi alam pekerjaan, apa lagi anda kena sayang dengan kerja anda... Try our best untuk buat yang terbaik di dalam bidang kita..... So kalau tak minat tu, apa lagi kenalah cari kerja lain....

Kadang-kadang bukan kita tak suka tapi environment yang kita kerja tu kan.. tak kisahlah tak suka ngan boss ke, ngan rakan kerja ke, bidang tugasan kita ke.. cari jalan terbaik untuk selesaikan benda alah ni...

6 comments:

MaS PuTRi said...

minat apa yang kita buat, bukan buat apa yang kita minat. itu baru betol.

pendapat saya, kalau rasa bidang kerjaya tu kurang lumayan atau tak boleh pergi jauh, boleh tukar bidang kerjaya lain yang lebih berpotensi. it s take time to learn new tapi percayalah ia sangat berbaloi

Mybabah said...

Salam. Saya setuju dengan pendapat Mas Putri...

fitri oh fitri said...

benar. jika xminat, kandas d perjalan adalah stu kemungkinan besar!!!






http://fitridzulkifli.blogspot.com

monica said...

thanks atas semangat..:)

Rabia Sensei said...

Bukan semua orang fortunate untuk mendapat kerjaya yang mereka minati. Seriously, nowadays, is not easy to find work.

For me, the most important thing is kita mestilah menimbulkan rasa minat in whatever work that we do. Certain ppl have certain reasons untuk mendapatkan motivasi untuk 'minat' sesuatu kerja itu. Antara sebab ialah gaji yang lumayan, benefit/elaun yang menarik, working hours yang flexible etc.

Tapi, jika sudah hilang rasa minat; you can start looking for a better job atau you can start your own biz - doing something that you like :)

P/S: Mrs Sharing, saya nak exchange link dengan awak. Saya dah letak link awak kat blog saya. Thanks =)

Sharinginfoz said...

rabia: dah link urs....