Pages

Monday, February 1, 2010

Jom Berperang....... Credit Card.....

By now, semua dah tahu bahawa mulai tahun ini, setiap pemegang kad kredit akan dikenakan charge perkhidmatan sebanyak RM50 bagi setiap kad yang anda miliki...... Disebabkan ini, ada juga yang ambil tindakan untuk membatalkan kad mereka termasuklah saya.....

So apa bank-bank buat untuk menarik customer atau mengekalkan pelanggan yang sedia ada????So table ni saya dapat from the Star...... memang menarik bukan.....??? Tiada bank yang absorb charge melainkan Bank Rakyat aja...... Bank-bank lain, anda perlu melakukan certain transaction or guna certain amount dalam sebulan bagi melayakkan anda mendapat tax exemption...... i.e. EON Bank, anda dikehendaki melalukan 3 transaksi dalam tempoh 2 bulan... Tak sure pulak berapa jumlah yang anda kena spend....... Kalau tak ada limit, pi le beli minyak RM10 tiga kali......

Macam MBF pulak anda kena spend RM300 sebulan atau RM3,600 setahun untuk melayakkan waiver in tax...

Apa-apa pun sebagai pengguna, kena berhati-hati dengan tawaran ini... Yalah banyak daripada bank menawarkan balance transfer untuk mendapat customer baru dan mereka claim lagi menjimatkan... So fikirlah masak2 sebelum membuat apa-apa tindakan...

17 comments:

♥S@R@♥ said...

owh sy bukan pengguna credit card..hehe

sbb sy takut sy g shoping 24jam tanpa henti..kehkeh

ezzati said...

sy tinggal 1 je...nasib baik..heeh

velasrizal said...

boleh la try kad bank rakyat plak kui kui kui..

|| NaFiRaa || said...

gud info.. tq..:)

Mybabah said...

Salam SIP. Bank memang cekap dalam soal "marketing". Beri tangan kiri, curi tangan kanan. Duit kita dibuat bangunan tinggi melangit, tetapi apabila hendak masuk, kita tetap dihalang oleh sekuriti..he..he..

cikTi said...

susahla kdit card,.
g terminate je la

cik EPAL said...

ye..betul..fikir dulu :)

abang ensem said...

nice info

noor afzan said...

ni yang rasa nak benti pakai kad nih..

eri said...

alah... menyusahkan btol la~

Si budak Aboi said...

ade satu skrg nie..

Eyriqazz said...

hahaha..aku baruje suh wife aku cancel maybank cc and amik AEON...pointnya lebih mengujakan...

mamai said...

lega bila dah tak ada credit card nie

Sharinginfoz said...

sara: baguslah....

ezzati: satu ok juga untuk emergency

velasrizal: bank rakyat sound good

nafira: u are almost welcome...

mybabah: apa-apa pun sebagai pengguna kena lebih hati2..

cikti: ada baik juga..

cikepal: memang betul....

abang ensem: would like to share with others....

afzan: just to give some idea..

eri: menyusahkan sikit2 aja...

aboi: satu ok aja...

eyriqazz: apa yang penting kena prudent

mamai: memang lega kan..

Solehah said...

sy spare satu takut ada benda nak guna..

jane said...

nngaaaaaa~
tak tau sbb tak prnh ada kredit card
huhuhu

Sharinginfoz said...

solehah: satu ok je.. yang penting pandai kawal..

jane: ambil ilmu first before decide nak ada kad kredit..