Pages

Saturday, December 19, 2009

RM46 or RM55????? Cuba Anda Teka....

Hari tu pi le kat Low Yat Plaza, nak pi cari black ink untuk ... apa lagi takkan untuk masak kot.. printer le... Anyway, sebelum beli biasalah aku suka tanya harga.. takkan nak main beli aja.. pi kedai pertama dia cakap RM55...

So lepas tu bila nak pi kedai seterusnya tahulah lebih kurang harga benda alah tu..... then ada yang cakap RM48 ada yang RM45... So tiga kedai tiga harga berbeza walhal same floor dalam plaza yang sama.. Last-last pi kat kedai HP, dia cakap RM46, so fikir punya fikir.. belilah yang kat kedai HP tu.. walaupun aku boleh pi semula kat kedai yang jual RM45 tetapi memandangakan kedai HP so ambil ajalah......

Tapi maybe kauorang tanya, apasal tak pergi terus kat kedai HP, kan confirm original.. Saja aja.... manalah tahu kalau2 kat kedai HP60, baik beli kat kedai lain....

So kesimpulannya, nak beli satu-satu benda check dulu kat beberapa kedai... Rasanya kalau beli kat Jusco or Carrefour lagi mahal kot.. tapi kalau semata-mata nak beli ink tu nak pi Low Yat tak payah le.... bazir duit parking, duit minyak, masa dan apa-apa lagi le.....

9 comments:

aNiSa hANg tUaH said...

hehe

perkare cmtu slalu berlaku gak kat aku

Si budak Aboi said...

ye..jimat duit sikit hee..=)

Dak Wan said...

Modal skit, convert ink luar. Save beratus-ratus. Hehehe

Sharinginfoz said...

anisa: he he he, lumrah hidup kan...

aboi: memang jimat...

dak wan: yang ni kena belajar ni..

cik EPAL said...

kalau pergi low yat kena survey jugakk :)

Sharinginfoz said...

cik epal: memang betul, kalau tak rugi kita nanti....

::h.i.k.a.r.i..k.a.m.i.y.a:: said...

tapi pi lowyat banyak pilihan... sampai rambang mata la kadang kadang.

Atiqah said...

tu la..jauh sgt nk ke low yat cri ink je punye psl..

Sharinginfoz said...

hikari: memang betul, banyak sangat pilihan kan..

atiqah: hmmmm memang betul tapi kalau ada nak beli benda lain ok aja..