Pages

Sunday, December 6, 2009

Ingin Menambah Pendapatan?????

Terdapat berbagai cara untuk menambah pendapatan tetapi adakah ianya betul2 atau hanyalah satu khayalan?????? Berikut adalah contoh perkara yang boleh dilakukan:
  1. Membuat pelaburan di dalam saham amanah (unit trust)
  2. Memulakan perniagaan melalui internet
  3. Membuat blog dan memperuntukan iklan di dalam blog anda, i.e. melalui Nuffnang
  4. Hmmmmm, apa kata suruh majikan anda naikkan gaji anda.......
  5. Kalau anda memiliki rumah, apa kata sewakan bilik tersebut kepada orang lain
  6. Mengurangkan perbelanjaan anda, i.e. bawa bekal ke pejabat.......
  7. Kerja part-time..... macam kat 7-eleven ke.......
  8. Bagi student, apa kata mintak le duit lebih sikit daripada mak bapak.........
Apa kata kalau anda sambung lagi.... dan lagi....... cara untuk meningkatkan income....

10 comments:

cikTi said...

mmg sharing is power btol lahh.,

Solehah said...

keje part time a cikgu tusyen ka..isk3..memerlukan pengorbanan yang besar tu..

mamai said...

jgn ada kata pie casino one of cara tambah pendapatan sudah yer....

Sharinginfoz said...

cikti: memang betul sama2 share benda yang baik kan....

solehah: dulu pernah juga sikit2 jadi ngajar tapi suka2 aja....

mamai: apa-apa pun kenalah halal....

hBz said...

Ni untuk menambah pendapatan aku. haha.. semalam baru je check maybank, dpt 105.02 (untuk 2 minggu). Minggu depan? korang la tentukan. jom tolong tekan.

http://www.dapatwang.com/?id=cepat

QieFLy si Dolce said...

huhuhuh sharing mmg caring...

miss nina said...

kitar semula, ikut saranan sharing info :)

Naz said...

Hi, sharing is caring right?

Apa kata tambah pendapatan dgn buat side income? Not only that u get extra $$$ each month, u will also get to travel free.. everything sponsored by the company.. of cos duit poket sendiri la.

wanna know more? visit my site @ http://www.m-y-r-i-z-a-l.blogspot.com

Sharinginfoz said...

hbz: apa-apa pun harap perniagaan atau benda alah ni tak ada unsur2 yang mencurigakan...

qiefly: memang betul...

miss nina: ya kitar semula...

naz: yes memang betul... apa-apa pun teliti terlebih dahulu sebelum membuat keputusan

fikri said...

Guna facebook utk dapatkan side income. ada caranya !!!