Pages

Thursday, December 10, 2009

Renew Jusco Card (Nak Suruh Ambil Kad Kredit???)

Alamak kad Jusco dah expired... So pi le renew kat Jusco Wangsa Maju..... Hmmmm masa nak renew tu biasalah bagi le RM12..... untuk satu tahun lagi... Pas tu dia cakap ambil le kad kredit AEON banyak faedahnya... Yalah tak payah bayar yuran pembaharuan RM12 pas tu dapat point lebih sikit kalau beli kat Jusco lain kali...

So cakaplah kat diaorang.... Dah ada 2 credit cards so cukuplah.. Dia cakap ambil le.... sampai 2 or 3 kali cakap.... So reply le cukuplah..... Dalam hati cukuplah 2 lagipun bukannya guna sangat untuk emergency aja..... So moral of the story.... Jangan termakan pujuk rayu.. Tetapkan matlamat.............


Apa-apa pun dapat le seekor bear ni sebab renew.... So sempena Jusco 25 tahun kot...... Cute apa........

8 comments:

sisdee said...

salam..heheheheh..jangan termakan pujuk rayu mmg..kang kalau dah ada byk le pulak nk membeli hehhehe yea tak???

Dayung Serian said...

hehehe...comey teddy tu.
nasib baik u tak termakan pujuk rayu diaorg, kalau amik sure sampai umah menyesal.

ezzati said...

macam2..dia tau kt ada cc lgla dia nk soh kt amik..sbb sng nk apply kann

Sharinginfoz said...

sisdee: memang betul lebih2 lagi tahun depan kan govt nak kenakan RM50 tax on credit card...

dayung serian: hmmm memang dah tetapkan hati.. jangan termakan pujuk kan...

ezzati: memang betul senang kan sekarang nak apply kad kredit

Solehah said...

kalau blm expired nak pi tukar boleh ka?nak jugak bear camtu..

Sharinginfoz said...

solehah: boleh aja... tapi rasanya sebelum akhir tahun baru dapat si bear tu......

Nikel Khor said...

pakai kad kredit...2x bonus

Sharinginfoz said...

nikel: hmmmmm yalah memang bonus tapi..... depend jangan le pulak terpakai untuk benda lain pas tu.... balance naik aja....