Pages

Tuesday, December 8, 2009

Jom Navigator - Senang Sikit

Hmmmmmm, pernah tak anda sesat or tak dapat nak cari tempat.....???? Memang selalu?? Kadang2?? Jarang????? Biasalah anda tidak keseorangan...... Sekarang ni ramai yang guna benda alah ni..... Navigator...... Yalah penunjuk arah...... Memang macam2 jenis kat pasaran sekarang ni..... Kalau tak silap harga sekarang yang bawah RM500 dah banyak..... dulu mula-mula keluar memang mahal.....

Maybe in the future, RM100 pun boleh dapat....... Kat sini tak nak promo apa-apa jenama... Just nak citer aja.........

Apa kebaikannya???? Penunjuk arah le takkan nak main games kot.... For example kalau anda nak pi 1 Utama... Type je pas tu dalam screen tu dia akan state berapa jauh dari tempat anda dan berapa lama masa yang akan diambil, i.e. 20 minit........

Masa drive tu, anda akan tahu berapa speed dan warning kalau2 anda bawa lebih dari limit yang dibenarkan.... Kiranya dia juga bagi direction, nak ke kanan ke, U-turn ke...... awal2 lagi so tak le kalut........ Pas tu dia boleh bagi jalan yang short-cut... So jimat le minyak...

Takkan semua baik aja... Tak ada yang buruk ke???? Yang tak baiknya.... Jangan rely sangat sebab kadang2 tak betul juga... maklumlah jalan kat Malaysia ni selalu repair le tukar le... so kenalah update map tu.. Pas tu kadang2, benda alah ni suruh pi kanan walhal, mana ada jalan sebelah kanan...... Then kat Malaysia ni.... dia tak incorporate traffic congestion..... Pas tu harganya mahal juga.....

Apa-apa pun selamat mencuba........

8 comments:

Si budak Aboi said...

waa bestnya !

mamai said...

pakai garmin or mapking tu

eyriqazz said...

Handset pun dah ada gps skang...lagi murah...hihihi..

Jard The Great said...

mahal benda tu.. ehehe

Sharinginfoz said...

aboi: best juga.......

mamai: ramai yang pakai garmin... tapi tak berapa suka sebab entahlah sebab tak familiar kot....

eyriqazz: ok juga handset tapi screen kecil sikit le...

jard: hmmmmmmm, mahal gak kan...

cikTi said...

nak beli sbijik,.

Solehah said...

hehe..menarik..help a lot gak sbnarnya..cam hset sya pakai garmin..ok actually..

Sharinginfoz said...

cikti: beli jangan tak be cikti....

solehah: memang, baguslah handset dah ada benda alah tu......