Pages

Thursday, December 24, 2009

Jom Twitter

Saya baru aja bukak akaun twitter few days ago.... Hmmm mesti kauorang cakap apalah takkan baru tahu benda alah ni.... Anyway, saya mengaku yang sebelum ni banyak kali dah dengar mengenai benda alah ni tapi memandangkan kita kena celik IT dan tahu perkembangan semasa so saya bukak le.....

So far ada 2 orang aja follower so, harap-harap ada le yang sudi add..... anyway search le sharinginfoz ya.......

Apa itu twitter... Mengikut wikepedia, twitter ialah laman web social bagi membolehkan seseorang itu berinteraksi dengan orang lain.... anda boleh hantar dan baca message dan ianya teks aja so tak bolehlah letak gambar macam facebook........ maximum ialah 140 characters....

Anda boleh berinteraksi menggunakan laman webnya, sms melalui telefon atau external applications... ianya percuma tetapi kalau guna sms tu faham2 aja lah....

15 comments:

ezzati said...

saya bukak..tp, x active lgsg..hehe

HAZWAN17 said...

aku ade gak....
tp ak folow sume omputih...
xde pn member2 yg aku kenal

Aidi-Safuan said...

huhuhu..xde akaun twitter lagi

sue said...

same la...xaktif...

btw...corby 4u

Legasi Piston Pecah said...

add aku kt twitter...bagus untuk blogger...

http://www.twitter.com/pistonpecah

Sharinginfoz said...

ezzati: tak apa another way to communicate...

hazwan17: yes, itu penting....

aidi-safuan: boleh bukak nanti...

sue: thanks.... datang lagi ya.... aktifkan dia...

legasi: ok... dah add..

.:fifi:. said...

da ada tp xpnah aktif!
huhu

AzuanBudakPandai said...

aku ad tapi x aktif...cam tak best je twitter ni huhu

e.l.i.s.s.m.i.e said...

sila add saya sekali @elissmie

|| NaFiRaa || said...

ade jugak.. tapi x bape nak aktif..huhuhu kena cek balik nih!!

DaHLia said...

ade gak..lama dah daftar...2,3 bulan gak kut..
tp xpernah nk aktif..sbb dulu mcm ade kat sidebar utk auto update tp lepas crash hari tu. terus hilang... xdan lagi nk cr mana nak install balik...

DaHLia said...

klik sanex ngan neslac..adakah buffered anda??

Sharinginfoz said...

fifi: nanti aktifkan kembali....

azuan: hmmmm tak sure pulak tapi ada org yang suka kan...

elissmie: dah jadi ur follower...

nafira: check jgn tak check...

dahlia: hmmmm nanti tgk balik... yup, sanex dan neslex tu buffered....

Framestone said...

he..23x bro hanya berfacebook.. tue pun guna sms aje... rm1 per week.. jd la kan....

BroFramestone Blog

Sharinginfoz said...

framestone: baguslah... saya pun jarang...