Pages

Wednesday, December 30, 2009

Jom Kiosk KWSP

Pernah tak anda mencetak penyata KWSP menggunakan kiosk ni?? Kalau belum pernah apa kata pi kat bangunan KWSP yang ada benda alah ni, i.e. kat Jalan Raja Laut, KL....

Mudah aja.. Apa yang anda perlu ialah MyKad dan ibu jari kanan anda??
  1. Sentuh skrin dan pilih bahasa

  2. Masukkan MyKad pada card reader si sebelah kiri dan letak ibu jari anda di sebelah kanan

  3. Pilih apa anda mahu, i.e. cetak penyata / activate perkhidmatan internet

  4. Pas tu keluarlah penyata, tak sampai 1 minit......

Memang menjimatkan masa.. Yalah sebelum ini anda kena ambil nombor pas tu tunggu nombor anda dipanggil.... So gunakan kelebihan teknologi.... Kalau nak mudah lagi apa kata daftar on-line... Maybe in the future saya akan citer.....

17 comments:

Eyriqazz said...

Kiosk KWSP bagus..Pantas,cepat, dan mudah...

http://eyriqazz.blogspot.com/

ezzati said...

hehe..penah2..suka2..kalo register online lagi senang :)

Ikmal said...

Yo zati hehe, ada kat sini gak yek.

eh, mana nak cari kiosk ni kat pj?

++ apa website online dia?

JMR said...

TQ for the info..:-)

JMR said...

ni la teknologi yg kita mahu...tq for info

Si budak Aboi said...

emm..aboi xperlu ni kot heee..sbb xder potong kwsp pun..

sumijelly said...

tapi sayang nya..my kad sumi x leh di baca..
kalu nak kene buat IC baru balik..
oh tidak.. x moh la.. nanti gmbr dh x cun..hahaha

Alza club said...

nice blog,thanks for sharing,hope can having link exchange with your site,if interest email me at myalza@live.com

otteck45 said...

mmg bagus.. tp slalu print macam dakwat nk abis je.. kelabu asap. regis n check online lagi senang.

zella said...

prnh guna mesin ni...
pantas n bagus...
=)

Sharinginfoz said...

eyriqazz: memang betul...

ezzati: ya sangat betul.... nanti boleh share pasal online pulak..

ikmal: online boleh guna www.kwsp.gov.my

JMR: my pleasure

aboi: he he he, tak apa ilmu....

sumijelly: tak apa nanti dapat IC baru...

alza: ok juga... sharing is power

otteck: hmm jimat kos, anyway saya print ok aja...

zella: memang pantas..

Kaseh NazLieza said...

dh penah buat dh...mmg bgus..=)

JAI said...

Betullllllll tuhh..memang memudahkan orang ramai

Solehah said...

ya datar online lagi mudah..check penyata hari2..

Sharinginfoz said...

kaseh: baguslah...

jai: memang mudah kan..

solehah: ya sangat betul.....

Anonymous said...

geng UNSTOPPABLE banyak yang salah guna benda ni untuk perdaya orang join bisness mereka.

SiGadis Yuyu said...

Assalamualaikum salam ukhuwah..mohon izin amek pic..t org credit kan ke dis blog..tq soo much!