Pages

Sunday, December 20, 2009

Pengurusan Pelanggan, Apa Benda Ni?????

Pernah tak anda terfikir, bila aja order pizza, diaorang ni tahu aja kat mana kau tinggal pas tu nama apa dan sebagainya........ Apa yang perlu bila order pizza, bagi aja your phone number...... Senang kan.... Tak perlu le cakap nama saya, i.e. Ahmad Hazbulloah.... Macam mana nak eja encik?? A for apple (jangan marah ya cik epal) h for hungry.... hmmmm sampai 10 minit pun tak siap......

Inilah kepentingan maklumat pelanggan dan database diaorang untuk memudahkan customer dan syarikat mereka..... Dengan nombor telefon dia dah tahu siapa yang call, pizza apa yang you order last time.. so mereka juga dapat kumpul maklumat mengenai pelanggan....

9 comments:

Si budak Aboi said...

isk tapi awas , mane lah taw kan diorg sambil menyelam minum air !

* mencuri dlm senyap

touyakaruma said...

Ohhhh baru tahu

Sharinginfoz said...

aboi: hmmmmm jangan lemas sudah menyelam kan....

touyakaruma: macam tu le citernya...

Cik_Bear said...

senang la ye..

Dayung Serian said...

betul kata aboi...

Mazru Majid said...

hmm betul ke?baru tau..thanks infoz

Sharinginfoz said...

cik bear: memang senang untuk company dan customer.....

dayung serian: kena bagi kat yang boleh dipercayai.. tapi kalau tak bagi macam mana nak order barang....???

mazru: no problem.... sharing is power

Dak Wan said...

Yang bencinya, pastu telemarketer call bertalu-talu suh beli produk merepek-repek.

Sharinginfoz said...

dak wan: hmm pas tu cakap tak berminat aja....