Pages

Sunday, December 13, 2009

HSBC Amanah - Home Smart-i

Hmmmmmm, apa lagi ni iklan from suratkhabar the Star....... mengenai home smart-i.. Tak kisahlah bagi yang nak ambil loan beli rumah ke... or yang tak nak beli pun baca le... untuk pengetahuan.....

Apa benda ni..???? Maknanya anda boleh memendekkan tempoh pembayaran.... Yalah contohnya kalau bayaran bulanan RM1,000 dan hujung bulan ni dapat bonus then anda nak gunakan RM5,000 duit bonus anda untuk bayar loan tersebut.... Boleh aja....... Pas tu pulak kalau tahun depan bulan Mac anda nak guna duit, boleh ambil from this account subject tu memang ada excess dalam akaun tersebut.......

So apa yang penting ada flexibilities.... Memang bank sekarang ni sangat le kreatif maklumlah offer macam2 pada customer dan berlumba-lumba dengan competitor untuk melariskan product mereka.....

Apa-apa sebagai pengguna, anda perlu bijak dan baca terma-terma dan jangan pulak in the future oooo macam tu saya tak tahu pulak....... Jangan jadikan excuse.....

8 comments:

ocha said...

hye..just blogwalking...=D

ezzati said...

bgs jugak kan buat cmtu..bilala sy nk beli rumah sendiri ni :)

Fifi Hanie said...

tahukah anda, dgn kad kredit hsbc, anda boleh mndptkn 10% discout di mana mana starbucks di serata Malaysia.
heee.

Sharinginfoz said...

ocha: thanks... nanti dtg lagi ya...

ezzati: beli rumah ya nanti, baik beli awal2...

fifi: banyak kemudahan kan... bank sekarang memang fight for customers dengan menawarkan benefits...

hisham said...

salam..u keje kt sini ek..skang u ktner ek..xper nnti i tgk profile u k

Sharinginfoz said...

hisham: tak le... just sharing.....

mamai said...

good infonie tapi tak cukup duitlagi nak beli rumah

muhammad said...

info yang bagus nie,, tapi tak cukup duit lagi nak beli rumah