Pages

Saturday, December 12, 2009

Berbaloi ke Giveaway: Kad Kredit Standard Chartered

Semalam masa tengah baca newspapers the Sun, terpandang le satu iklan from Standard Chartered......... Apa lagi iklan mengenai kad kredit le..... So pas tu pi le tengok website tersebut untuk mengetahui lebih lanjut....

Contest tersebut ada 2 periods....... iaitu anda dikehendaki spend sekurang-kurangnya RM2,500 bagi period 1 (1 hingga 31 Disember 2009) atau jika anda terlepas masa tersebut anda bleh beli guna kad kredit pada period 2 (1 hingga 31 Januari 2010).......

Selepas spend let say RM2,500 pada period 1, anda dikehendaki untuk SMS pada 5 Januari 2010 untuk melayakkan anda memperoleh hadiah........ actually semua akan dapat hadiah.... Nak tahu hadiah apa lihatlah kat bawah...


Bagi saya satu aja.... Jika anda adalah existing pelanggan StandChart dan ingin guna kad kredit dalam tempoh masa contest tersebut dan guna kad tersebut sebagai mode of transaction so go for it.... tapi kalau just untuk dapat hadiah dan baru fikir nak beli apa secara "hutang", i think it is not a wise thing to do...... Sebabnya interest yang akan anda bayar adalah lebih tinggi dari nilai harga "hadiah tersebut".........

Apa-apa pun sebelum anda buat apa-apa tindakan.. tengok dan baca dan faham mengenai terma-terma bagi contest ini....

6 comments:

mamai said...

tak pakai kad kredit lama dah

cikTi said...

mcm2 btolla org nk bnega nih,.
wat2 contest tuh,,contest nih,.

Si budak Aboi said...

baek jgn pki aaa..!

Johny Tim said...

Pakai debit kad la senang..
Visit Johny Tim Blog

kenwooi said...

well.. they use such method to lure people to spend more money.. =P

kenwooi.com

Sharinginfoz said...

mamai: hmmmm memang bagus tu.. tapi kadang2 perlu juga, betul tak????

cikti: macam2 jenis taktik kan...

aboi: he he he.....

johny: hmm debit card, ok juga blm pernah try...

kenwooi: memang betul nak tarik customer kan...