Pages

Friday, December 11, 2009

Nak Komen Pun Kena Word Verification Ke?????

Sebelum ni in my blog, kalau nak komen ada word verification.... Tak perasan pulak yang pelawat kena type benda alah ni sebelum mengomen......... Then nasib baik Onizuka cakap tadi...... Kalau tak kesian le kat org di sana.......

So bagi blogger kat luar, apa kata yang letak benda alah ni, buang le.... kesian kat pelawat kauorang..... satu lagi melambatkan proses mengomen... especially bila server slow pas tu pulak bila silap type perkataan tu, komen tak boleh masuk.......

Memang le dengan ini dapat mengelakkan spam kan.... So tak tahu macam mana nak buat......??? Oklah I will teach u.....


Sign-in then anda akan dibawa ke page seperti di atas.......... Lepas tu apa lagi.... click le settings........ then anda akan lihat page seterusnya dan jangan lupa click comment selepas itu........

Selepas anda click comments anda akan dibawa ke paage seterusnya.... dan scroll down anda akan jumpa "show word verification for comments?" dan anda pilih NO pas tu save settings...


13 comments:

dianna said...

kdg2 bile ade word verification ni. jadi malas nak komen. hehe

kisahsensasi said...

Thks for the tips.... tapi kalu tak pakai word verification.... dah tentu spam masuk belambak2x..

aNiSa hANg tUaH said...

hihihih.
aku yakin kite sume pernah rase merase word verification tuh

macam menyemak je
*macam*

Atiqah said...

btol..x suka de word verification..

cikTi said...

mmg agk srabut pon kalo kne verify2 word nih,.
nk komen pon jdi rase mc leceh jee,.
blog cikti xde kot,.
ase mcm dh lma buang..
ke ade ag ek,

Sharinginfoz said...

dianna: memang betul tepat sekali....

kisahsensasi: hmmm, letak word verification pun spam masuk juga tapi boleh mengurangkan...

anisa: memang betul menyampah kan..

atiqah: betul3 kali....

cikti: he he he, bagi chance org komen secara senang kan..

hisham said...

salam..mmg leceh bende ni...hehe...

JMR said...

haah kan.,.,naper perlu ada verify gini?..hehehe

Sharinginfoz said...

hisham: yalah tepat 2 kali..

JMR: entahlah maybe terlupa dah disabled kot..

Si budak Aboi said...

oic..tq ea nnti aboi setup balik blog aboi ttg hal nie..ok take note =)

Sharinginfoz said...

aboi: setup ya... bagi senang sikit...

+black.angelz+ said...

Betul2..
pas tgk menda nie mood nak komen larik ntah ke mane..
Saye punye pun ade gak dlu,tp pas xprienced time nak mengomen kat blog lain..
trus buang yg kat saye nyer blog..hehehe

Sharinginfoz said...

black angelz: hmmmmm so saya punya tak ada benda alah tu.. boleh le datang sellau dan komen ya..