Pages

Thursday, December 10, 2009

Bank Negara Batal 41 Lesen Moneychanger (Pengurup Wang)

Pada tahun ini Bank Negara telah membatalkan 41 lesen pengurupan wang (moneychangers)...... Ini disebabkan syarikat2 terbabit telah melanggar berbagai peruntukan di bawah Akta..... termasuk memindahkan wang ke luar negara.....

Just untuk information, kalau nak pindah wang tu pi le kat tempat yang dilesenkan..... bukannya guna moneychanger...... Kalau nak senarai syarikat / bank yang dibenarkan bolehlah layari link kat atas tu........

Ingin mengetahui lebih lanjut.... bolehlah layari link kat bawah....

The star

9 comments:

JMR said...

alamak..ak slalo tkr kt mneychanger..sbb untung sket..

ezzati said...

byk tuuuu

Nikel Khor said...

wala...malaysia x cukup duit lor

cik EPAL said...

jarang pergi moneychanger...hehe :)

Si budak Aboi said...

dulu tukar duit,skrg hee kumpul2 dulu..!

Sharinginfoz said...

JMR: tapi ada lagi moneychangers lain... bukan semua kena tarik balik lesen......

ezzati: untuk memantapkan industri.......

nikel: ada banyak duit jangan risau... he he he

cik epal: hmmmmm saya pun jarang..... maklumlah tak kuar malaysia....

aboi: kumpul ni ada makna.....

Solehah said...

hehe..transfer ikut money chager apa untungnya eh?haha..bnyk kan untungnya

mamai said...

pergi bank la apa susah

Sharinginfoz said...

solehah: transfer guna moneychanger memang tak boleh dari segi undang2...... kiranya illegal le.....

mamai: memang betul, boleh pi bank atau tempat yang dilesenkan.... i.e. non-bank remittance service providers