Pages

Monday, July 4, 2011

Malaysia Layak Ke Pusingan Kedua: Kelayakan Piala Dunia 2014

Tahniah kepada Malaysia kerana berjaya melangkah ke pusingan kedua Kelayakan Piala Dunia 2014. Malaysia seri dengan aggregate 4-4 lawan Taiwan dengan kelebihan gol di tempat lawan setelah:
  • Perlawanan pertama: menang 2-1

  • Perlawanan kedua: kalah 2-3.

Malaysia mendapat 2 gol di Taiwan manakala Taiwan hanya mendapat 1 gol di Malaysia.

Pada perlawanan kedua di pusingan pertama menentang Taiwan, kedua-dua gol dijaringkan setelah mendapat sepakan percuma oleh Aidil Zafuan dan Safiq Rahim. Perlawanan seterusnya adalah menentang Singapura yang mendapat bye.

Perlawanan lawan Singapura akan berlangsung pada:
  • Perlawanan pertama: 23 Julai 2011 (di Singapura)

  • Perlawanan kedua: 28 Julai 2011 (di Malaysia)
Mengikut ranking FIFA pada 29 Jun 2011, Malaysia menduduki tangga ke-144 manakala Singapura di tangga ke-142.

NAK MENANG IPAD2?

15 comments:

Mar said...

congrats mesia walaupun xdapt nk kalahkan taiwan dgn bergaya tadi..

shidi shah said...

tahniah mas..
namun ref agak xbetol

Miecyber said...

Malaysia perlu perbaiki kelemahan segera...


Menambah Trafik Dengan Oh!Belog

zati embong said...

23hb kan kat sngpore?xsbar nk tnggu!hihi

nvidia_geforce_11 said...

nak tanye ...malaysia kalah 3 -2...bukan malaysia xlayak ke pusingan ke 2 sbb seri agragat 4-4..taipe menang dngan kelebihan main di tmpat sdiri...

velasrizal said...

bengang btol dgn ref mlm ni..

Sharinginfoz said...

nvidia: malaysia layak sebab malaysia jaringkan 2 gol di tempat lawan (Taiwan) manakala Taiwan yang jaring 1 gol di tempat lawan (Malaysia).

Itulah format menentukan pasukan mana yang menang kalau kedudukan aggregate seri, kena tengok berapa gol kita score ditempat lawan bukan gol di tempat sendiri

KiD said...

Tahniah Malaysia..!! jom gi singapore!! hehehe
Nenek dah Datang!!

Kak Aya said...

semoga malaysia berjaya untuk perlawanan seterusnya.

afiqazizan said...

tahniah pada pasukan malaysia..tapi angin betol dengan ref tdi..sharbinee alawee hero baru..sebab ada save satu penalty..klu x pasti malaysia tak dapat layak kepusingan seterusnya.

Hans said...

penjaga gol malaysia hero tadi
pengadil perlawanan tadi macam bias gila
harap2 malaysia main lebih baik sewaktu lawan singapore nanti

Review Filem Transformers: Dark Of The Moon 3D

Anonymous said...

semoga pasukan Malaysia tumpukan perhatian untuk bertemu Singapura berbanding friendly match dengan team epl

Ayie said...

kesian pulak tgk sharbinie kene kerja keras.. =.=''

Ardini Humaira said...

eram tgk bola malam tu...
tapi takpe.. tade rezeki kan ehehe

danish said...

Tahniah. perlu perkemaskan lagi benteng pertahanan sebelum menentang Singapura